Bakan Ağbal'dan 'taşeron işçi' açıklaması: Bir iki hafta içinde düzenlemeyi tamamlarız diye düşünüyorum

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ağbaldan taşeron işçi açıklaması: Bir iki hafta içinde düzenlemeyi tamamlarız diye düşünüyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 17:25

Bakan Ağbal'dan 'taşeron işçi' açıklaması: Bir iki hafta içinde düzenlemeyi tamamlarız diye düşünüyorum

Haberin Devamı

 ANKARA, (DHA) - MALİYE Bakanı Naci Ağbal, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınma şartlarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Yasal düzenlemeyle ilgili olarak bir iki hafta içinde bu düzenlemeyi tamamlarız diye düşünüyorum. Taşeron firma yanında çalışmaya devam edecekler. Süreç bir tarihte bittiği zaman zaten doğrudan doğruya kamuda istihdam edilmeye başlanacak" dedi.

"KAMUDA ÇALIŞAN PERSONEL STATÜSÜNE GEÇECEKLER"

Maliye Bakanı Ağbal, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlemenin 1 Kasım'dan önce kamu kurumlarında çalışan ve halen çalışmaya devam eden işçileri kapsadığını açıkladı. Ağbal, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, kadroya alınan işçilerin özel sözleşmeli personel statüsünde istihdam edileceğini belirterek "Bugün kamuda farklı statüler var. Memur statüsü var, 4B sözleşmeli memur personel statüsü var. 4C dediğimiz geçici personel statüsü var bir de 4D dediğimiz işçi statüsü var. Bu yeni bir statü bunların dışında. Bu kişileri biz memur kadrosunda atamıyoruz ama mali ve sosyal hakları bakımından sözleşmeli personelin tabi olduğu haklara tabi olarak istihdam etmeye başlıyoruz. Kamuda çalışan personel statüsüne geçecekler" diye konuştu.

"DOĞRUDAN DOĞRUYA KAMUDA İSTİHDAM EDİLMEYE BAŞLANACAK"

Yasal düzenlemeyle ilgili olarak 1-2 hafta içinde taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin tamamlanmasını planladıklarını aktaran Ağbal, "Kurumların bu geçiş sürecinde ne kadarlık sürelere ihtiyacı çünkü burada çok geniş bir kitleyi kamuya alacağız. Bu kamu idarelerine bütün bu başvuruları incelemek için makul bir süre vermemiz lazım. Burada da kamu kurumlarında aldığımız taleplere bağlı olarak bir inceleme süreci öngöreceğiz. Ama normalde kanun çıktıktan sonra 1 aylık bir süreç içinde hak sahibi olduğunu düşünen kişilerin müracaat etmesi doğal. Daha sonra 3 aylık bir süreçte kamu kurumlarının bu müracaatları hem yasaya göre hem bakanlar kurulu kararına göre incelemesi, belgelendirmesi, bilgileri toplaması bir zaman alır. Ondan sonra merkezi kuruluşların, devlet personel başkanlığının, maliye bakanlığının incelemesi olacak. Önemli olan bu kanun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle artık bu çalışanlarımız biliyorlar ki bu süreç başladı. Kendileri kamuda istihdam edilene kadar devam edecek. Bu süreçte de haklarında bir kayıp olamayacak. Taşeron firma yanında çalışmaya devam edecekler. Süreç bir tarihte bittiği zaman zaten doğrudan doğruya kamuda istihdam edilmeye başlanacak" ifadelerini kullandı.

"BİR AN ÖNCE YENİ STATÜLERİNDE İŞE BAŞLASINLAR İSTİYORUZ"

Taşeron işçilerin kademeli olarak mı yoksa bir anda mı kadroya gireceği sorulan Bakan Ağbal, "Bütün müracaatları başlatacağız. Kamu kurumlarının müracaatlarının hızına bağlı olarak yardımcı işlerde çalışanlarla asıl işlerde çalışanlar aynı süreç ve aynı takvim içinde sürece tabiiler. Bu süreci ne kadar erken bitirirse kamu kurumları biz de bu arkadaşlarımızı kamuya alacağız. Biz de bir an önce yeni statülerinde işe başlasınlar istiyoruz" diye yanıt verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!