Baharın simgesi ‘Kimono’

Güncelleme Tarihi:

Baharın simgesi ‘Kimono’
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 00:00

Japonya’nın ünlü kimono sanatçısı Mako Hattori, Başkent’teki Japonya Büyükelçilik Konutu’nda renk ve desenleriyle baharı simgeleyen kimono kıyafetini tanıttı.

Haberin Devamı

Japon kimono sanatçısı Mako Hattori, Japonya Büyükelçilik Konutu’nda geleneksel Japon kıyafeti kimononun anlamı ve tarihçesi üzerine sunumu yaptı. Büyükelçi Tomoko Araki’nin eşi Kiyoshi Araki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen davete, çok sayıda büyükelçi eşi ve davetli katıldı.
Kimono üzerindeki desen ve renklerin her birinin bir anlamı olduğunu aktaran Hattori, örnek olarak renkli ve çiçek desenli kimonoların baharı simgelediğini söyledi. Kimononun nasıl giyildiğini gösteren Hattori, kıyafetin fiyatının 10 bin doların üzerine çıkabildiğini kaydetti. Hattori şu bilgileri verdi:

ELDE DOKUNUP ELDE DİKİLİYOR

Geleneksel tüm kadın kimonoları tek beden. Kimono giyenler, kendi bedenlerine uydurabilmek için kumaşı katlayarak vücutlarına sarıyor. Tüm geleneksel kimonolar elde dikilir, hatta kimono kumaşları da genellikle elde dokunup bezeniyor. Kimono kumaşı üretilirken, pirinç kolası ile yapılan Yuzen boya koruma tekniği, shibori ve el ile boyama teknikleri kullanılıyor. Geçmişte, kimonolar yıkanmak için tamamen sökülür, sonra tekrar dikilirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!