Bağımlılıktan kurtulmanın yollarını gösteriyor

Güncelleme Tarihi:

Bağımlılıktan kurtulmanın yollarını gösteriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2019 15:18

Ankara'da yaşayan Murat T. (29), 16 yaşındayken uyuşturucuya başladı, 8 yıl uyuşturucu kullandı ve Pursaklar'da bulunan Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği'nde (UMDER) 2 yıl süren rehabilitasyonla bağımlılıktan kurtuldu.

Haberin Devamı

Yeni hayatına başlayan Murat T., şimdi aynı dernekte uyuşturucu bağımlılarını kurtarmak için eğitim veriyor. Dernekte uyuşturucudan nasıl kurtulduğunu anlatan Murat T., yaşadığı zorluklardan da örnekler vererek diğer bağımlılara bağımlılıktan kurtulmanın yollarını gösteriyor. Uyuşturucu nedeniyle ailesi ve çevresi ile ilişkilerinin bozulduğunu belirten Murat T. şunları söyledi:

BENİ SEVEN İNSANLAR YÜZ ÇEVİRMİŞTİ

“Beni çok seven insanlar bu sefer bana yüz çevirmeye başladı. İyi arkadaşlarım gitti. Sağlık açısından kendi yaşamımı idare edememeye başladım. Ruhsal ve fiziksel sorunlar çıktı. Vücudum hep yara içindeydi. Çünkü hep pisliğin içerisindeydik, inşaat köşelerinde, sağda solda, sokaklarda. Çok sıkıntılar yaşadım sosyal ve ekonomik olarak. Şimdi de bıraktım, hayata bağlandım. Derneğimize gelen madde bağımlısı arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyorum. 'Hayır' demeyi öğretiyoruz, arkadaşlara. Sosyal programlarımız var. Havuza, futbola, yürüyüşe gidiyoruz. Her şeyi birlikte yapıyoruz arkadaşlarla.” Mustafa TURAPOĞLU/DHA

Haberin Devamı

BİRBİRLERİNDEN GÜÇ ALIYOR

UMDER Başkanı Leyla Yağanoğlu da bağımlıların, uyuşturucu maddeden kurtulmuş arkadaşlarını gördükleri zaman motive olduğunu belirterek, “'Evet neden yapamayayım, ben de yapabilirim' diye birbirlerinden güç alıyorlar. Bu şekilde tedavileri sağlanıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!