Bademlidere’nin altyapı çilesi

Güncelleme Tarihi:

Bademlidere’nin altyapı çilesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2024 14:10

Çankaya Bademlidere Mahallesi sakinleri, her yağmurda mahallelerinde su baskınlarının yaşandığını belirterek altyapı sorunu için önlem çağrısında bulunuyor. Muhtar Rıfat Yılmaz, “Biz aynı sahneyi tekrardan yaşamak istemiyoruz, acil çözüm istiyoruz” diyerek yetkililere sesleniyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın her hafta ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek sözü muhtar ve vatandaşlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’ serisinde bu hafta Çankaya’nın Bademlidere Mahallesi’ndeydik. Bademlidere Mahallesi muhtarı Rıfat Yılmaz, mahallelerindeki en öncelikli sorunun 259. Cadde’de yaşanan altyapı sıkıntısı olduğunu belirterek, “Hâlâ en ufak bir yağmurda aynı sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu hususta defalarca ASKİ ile görüşme sağladım, dilekçe verdim ama ne yazık ki bir türlü çözüme kavuşmadı” dedi. Muhtar Yılmaz, soruna ilişkin özetle şunları söyledi:

Bademlidere’nin altyapı çilesi

AYNI SAHNEYİ TEKRAR YAŞAMAK İSTEMİYORUZ

Bademlidere Mahallesi, Ankara’nın ve Çankaya’nın merkez mahallelerinden biri. Özellikle ulaşım açısından kentin çoğu noktasına oldukça yakın. Mahallemize birçok yeni bina ve site inşa edildi. Mahallemizin bir kısmında yaklaşık 50’ye yakın gecekondu bulunsa da daha çok yeni yerleşim alanlarının olduğu bir mahalleyiz. Fakat altyapıya ilişkin birtakım sıkıntılar yaşamaktayız. Hatta en öncelikli sorunlarımız arasında altyapı şikâyetleri gelmekte. Bu sorun özellikle 259. Caddede yaşanıyor. Geçen yaz Ankara oldukça yağış aldı ve bu caddede birçok bina ve evi su bastı, vatandaşlarımızın bir kısmı mağdur oldu. 259. Cadde’yi her kuvvetli sağanakta adeta sel götürüyor. Esasında öncesinde mahallemizde altyapıya ilişkin bir çalışma gerçekleşti fakat bence yağmur suyu ve kanal giderlerinin eksik ve hatalı imalatından dolayı, sorun kendini tekrarlıyor. Hâlâ en ufak bir yağmurda aynı sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu hususta defalarca ASKİ ile görüşme sağladım, dilekçe verdim ama ne yazık ki bir türlü çözüme kavuşmadı. Dört yıldır bu sorunumuzu dile getirmeye çalışıyorum. Vatandaş, kendi önlemini almaya çalışıyor. Geçen yaz kent genelinde hakim olan yağışları bu yıl yine görebiliriz ve biz aynı sahneyi tekrardan yaşamak istemiyoruz, çağrımızı yineliyoruz. 259. Cadde’de yaşanan altyapı sıkıntısının bir an evvel çözüme kavuşmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

Bademlidere’nin altyapı çilesi

 

Haberin Devamı

ANKARA’YA YAĞMUR YAĞIYOR BİZ KÂBUSU YAŞIYORUZ

Bademlidere’nin altyapı çilesi

259. Cadde’de ikamet eden mahalle sakinlerinden İshak Aktaş ise her kuvvetli sağanakta binaları ve daireleri su bastığını dile getirerek, “Giriş katın bir üstünde oturuyorum. Herhangi bir yağmur yağdığında bu caddedeki üç binayı su basıyor. Kırkkonaklar’dan gelen yağmur suları bile bu caddede birikiyor, caddedeki mazgallar yetmiyor. Zamanında ASKİ’den yetkililer de gelip inceledi fakat hâlâ bu sorunumuza kesin bir çözüm bulunamadı. Öyle ki, apartman sakinleri olarak, yağmur suları binanın içerisine girmesin diye apartman girişimizin önüne duvar ördük. Giriş çıkışlarımızı başka yerden gerçekleştiriyoruz. Ankara’ya bir yağmur yağıyor biz kâbusu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bademlidere’nin altyapı çilesi

BADEMLİDERE’NİN ÇÖZÜM BEKLEYEN DİĞER SORUNLARI

Muhtar Rıfat Yılmaz, mahallenin çözüm bekleyen diğer sorunlarını ise şöyle sıraladı:

Bademlidere’nin altyapı çilesi


*Mahallemizde sadece iki tane park bulunuyor. Birisi Bademlidere Çocuk Parkı yaklaşık 100 metrekare. Diğeri ise diğer mahallelerinde de gelip yürüyüş yaptığı Bademlidere Cumhuriyet Parkı. Oldukça geniş bir alana sahip fakat mahalleli parka, araç olmadan gidemiyor, epey bir yol yürümek durumunda kalıyor. Mahallelinin talebi bir semt parkının olması. Şemsettin Günaltay Caddesi’nde boş ve oldukça geniş bir arazimiz var. Talebimiz alanın bir an evvel değerlendirilerek park haline getirilmesi.

Haberin Devamı

Bademlidere’nin altyapı çilesi

*Ulaşıma henüz açılmayan caddelerimiz var örneğin 257. Cadde. Henüz yol yapılmadığından ötürü otobüs giremiyor. Üstelik bu caddede çok sayıda site haliyle de mahalle sakini bulunuyor. Kızılay’a giden dolmuşlar da mahallemizden geçmiyor. Yolcu sayısının az olduğu söyleniyor fakat aksine mahallelinin talebi var. Öte yandan, yine mahalle sakinleri EGO’nun 333 ve 381 hat numaralı otobüslerinin sefer sayılarının artırılmasını istiyor. Zaten mahallemizdeki durakların da üstü kapalı değil, yaşlılar, engelli vatandaşlarımız, hamileler yağmurda, soğukta beklemek durumunda kalıyor. Bu anlamda duraklarımızın üstünün kapatılmasını istiyoruz.

Haberin Devamı

*259. Cadde üzerinde, yol kenarında bulunan bir nokta var, oldukça yüksek, bir uçurum var. Araçlar karşıdan gelirken direksiyon hakimiyetini kaybedip araçlarıyla aşağıya uçabiliyor. İki aracımız öyle aşağıya uçtu, birinde can kaybı yaşandı. Başka herhangi can ve mal kaybı yaşanmadan o noktaya önleyici bir bariyer ya da set konulmasını, duvar örülmesini talep ediyoruz.

Bademlidere’nin altyapı çilesi

BAKMADAN GEÇME!