Babasının kızı

Güncelleme Tarihi:

Babasının kızı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2021 00:20

22 yaşındaki itfaiyeci Esma Bekkaya, komuta merkezinde gelen yangın ihbarlarını cevaplayıp, babasının da içinde bulunduğu ekipleri göreve sevk ediyor. Geçen yıl göreve başlayan Bekkaya, “Ben babamın cesaretinden yola çıktım onun izinde ilerliyorum” diyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda 27 yıllık itfaiyeci Ali Bekkaya (57), lise ve üniversitede İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü okuyarak, kendisi gibi itfaiyeci olan kızı Esma Bekkaya (22) ile birlikte görev yapıyor. Geçen yıl göreve başlayan ve komuta merkezinde gelen yangın ihbarlarını cevaplayıp, babasının da içinde bulunduğu ekipleri göreve sevk eden Bekkaya, bir yandan da yangın müdahale tatbikatlarına katılıyor. Esma Bekkaya, babasının kahramanlık hikayelerini dinleyerek büyüdüğünü belirterek “İlerleyen zamanlarda inşallah ben de yangın söndürüp, babamla omuz omuza çalışmak isterim. Onun deneyimlerinden faydalanıyorum. Onunla birlikte tatbikatlar yapıyoruz. Arkamda babamın olduğunu bilerek çalışmak bana güç veriyor. Daha bir özgüvenle çalışma fırsatı buluyorum. Burada itfaiyeci arkadaşlarımızla kullandığımız bir söz var; ‘İtfaiyecilik cesur yüreklerin sevdasıdır’ diye. Ben babamın cesaretinden yola çıktım onun izinde ilerliyorum” dedi.

Babasının kızı


SINIFLANDIRMAK BİZLERİ AYRIŞTIRIYOR

“Kadın istediği işi yapabilir yeter ki hayal etsinler” diyen Esma Bekkaya, “‘Kadın işi- erkek işi’ diye sınıflandırmak sadece bizleri ayrıştırıyor. Ben burada babamla birlikte erkek mesleği denilen işi yapıyorum. Her kadın istediği işi yapabilir. Sadece inanmaları yeterli. Hayal ettiğiniz her şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Kadın isterse her işi başarabilir önemli olan hayal etmeleri”ifadelerini kullandı.

BURASI BİZİM İKİNCİ EVİMİZ

ALİ Bekkaya ise kızıyla meslektaş olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, emekliliğinin yaklaşmasın karşınçocuğuyla çalışmaya devam etmek istediğini söyledi. Ali Bekkaya, “Gerçekten kutsal bir meslek. Kızım küçüklüğünden beri kardeşiyle beraber yanıma gelir giderlerdi. Burayı çok severdi. Gözünü burada açtı. Bana ‘Ben itfaiyecilik okuyacağım, itfaiyeci olacağım’ dedi. Sınavlara girdi, başarı gösterdi. 112’de bizi yönlendiriyor, telefonlara bakıyor. Ben de hem atölyedeyim hem de yangınlara gidiyorum. Burası bizim ikinci evimiz gibi oldu” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!