Babanın acı feryadı

Güncelleme Tarihi:

Babanın acı feryadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 02:00

Çalıştığı mağazada geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Melike Uslanmaz(19) için ‘geç müdahale edildiği’ iddiasıyla açılan dava, Uslanmaz ailesinin aleyhine sonuçlandı. Baba Celil Usanmaz, isyan etti: “Kızımın sigortası da yoktu. Öldükten sonra 50 gün geçmişe dönük sigorta yaptırmışlar. Adalet istiyorum.”

Haberin Devamı

Sincan'daki bir giyim mağazasında çalışırken, 28 Nisan 2014’te geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Melike Uslanmaz’ın(19) ailesinin, ‘kızlarına geç müdahale edildiği’ ve ‘yakındaki sağlık merkezine götürülmediği’ iddialarıyla açtığı dava sonuçlandı. Magazaya karşı açtığı ve iki buçuk yıl süren davayı kaybeden aile, 4 bin TL’lik mahkeme masrafları da kendilerine yüklenince ikinci acıyı yaşadı. Baba Celil Usanmaz, maddi durumu olmadığı için itiraz edemediğini belirterek, “Mağaza kusurlu bulunmamış. Kamera kayıtları ortada, 112 dokümanları da var. Kızımın sigortası da yoktu. Çocuk öldükten sonra 50 gün geçmişe dönük sigorta yaptırmışlar. Üzüntüden akciğerimde kist çıktı, iki defa anjiyo oldum. Karşı tarafın masrafını da benden istiyorlar. Gencecik bir kızın hayatı bu kadar ucuz mu? Devletin ve hayır sahibi insanların sesimi duymasını bana el uzatmalarını bekliyorum. Adalet istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘44 DAKİKA BEKLETİLDİ’ İDDİASI

Baba Celil Usanmaz, kızının 24 Şubat 2014’te işe girdiğini 28 Nisan günü ise saat 16.11’de rahatsızlandığını ancak 44 dakika boyunca çalıştığı mağaza görevlilerince hiçbir müdahalede bulunulmadığını iddia ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!