Ayrancı patileri tuvallerde

Güncelleme Tarihi:

Ayrancı patileri tuvallerde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2023 16:23

Ayrancı’daki hayvanseverlerin ‘Ayrancı Pati Kurtarma’ dayanışması, ‘PATİKARA’ ismiyle dernekleşirken, 13 yerel sanatçı da Ayrancı Pati Kurtarma’nın çeşitli şehirlerden yıl içinde korumaya alarak yaşama tutundurduğu sokak hayvanlarını resmetti. Resimler PATİKARA’nın lansmanında görücüye çıktı.

Haberin Devamı

Başkentin köklü semtlerinden Ayrancı’da yaşayan bir grup hayvanseverin, mahallelerindeki yaralı ve hasta hayvanları tedavi ettirip yuvalandırma çabasıyla başlattıkları çalışmalar, zamanla ayda ortalama 50 sokak hayvanının yaşamına dokundukları bir dayanışma ağına dönüştü. Mahallelinin ‘Gargamel’ adını taktığı Mahir Kaya’nın öncülüğünde faaliyet gösteren ‘Ayrancı Pati Kurtarma’nın ünü, geliştirdiği teknik ve ekipmanla birlikte bir süre sonra il sınırını da aştı. İnisiyatif pek çok ilin dışında özellikle 6 Şubat depreminin ardından bölgede mahsur kalan ya da yaralı halde kurtarılmayı bekleyen çok sayıda hayvana da ulaşmayı başardı. Ayrancılı hayvanseverler son olarak kendilerine ulaşan yardım çağrılarına yetişebilmek için çareyi PATİKARA Hayvan Koruma Derneği’ni kurmakta buldu. Dernek lansmanını önceki gün Unite Ortak Mekân’da düzenlenen özel bir etkinlikle gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Ayrancı patileri tuvallerde

13 SANATÇI RESMETTİ

Açılış için 13 yerel sanatçı, Ayrancı Pati Kurtarma’nın çeşitli şehirlerden yıl içinde korumaya alarak yaşama tutundurduğu sokak hayvanlarını ‘Yılın Kedileri’ konseptiyle resmetti. Ressamlar Aslı Alpar, Begüm Acar, H. Fatoş Gür, Gülseren Biçer, Eylül Köksümer, Banu Güç, Tuğçe Bahadır, Ayşe Kapusuz, Dilan Kara, Nalan Avcı Yılmaz, Karelen Ural, Anday Aykut ve Martin Ferhat Deniz’in çizimleri patiseverlerle buluştu. Resimler, aynı zamanda dernek yararına satışa sunulan 2024 takviminde de yer aldı. Takvimler Ayrancı Yazanlar No23 Cafe ve Selin’in Bahçesi’nden temin edilebiliyor. PATİKARA Hayvan Koruma Derneği Başkanı Yağmur Hasdemir, hayvanseverlerin derneğe özellikle ayni ve nakdi bağışta bulunarak, arama-kurtarma ekibinde yer alarak veya korumaya alınan kedilere geçici ve kalıcı yuva olarak destek verebileceğini söyledi. PATİKARA Derneği’ne, patikara.org web sayfasından ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

Ayrancı patileri tuvallerde

Haberin Devamı

Ayrancı patileri tuvallerde

Ayrancı patileri tuvallerde

 

BAKMADAN GEÇME!