Aynı yemekten sıkılanlar için alternatif yaz mönüsü

Güncelleme Tarihi:

Aynı yemekten sıkılanlar için alternatif yaz mönüsü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2011 00:00

Hollywood yaza özel hazırladığı gişesi garanti, içi kof filmlerle sinemaları işgal etmeye başladı bile. Yalnızca Amerika’ya saldıran uzaylılar, güçlerini keşfedip dünyayı kurtaran süper kahramanlar, tek amaçları nikah masasına oturmak olan sevgililer, hayaletlerle dolu perili evler bu yaz yeniden ısıtılıp önümüze sunulacak. Aşağıdaki liste alternatif arayanlara, aynı yemeyi yemekten sıkılanlara gelsin.

Bir Ayrılık
(Jodaeiye Nader az Simin)
Yönetmen: Asghar Farhadi | Gösterim Tarihi: 1 Temmuz
Bu yıl Berlin Film Festivali’nde “En İyi Film” başta olmak üzere bütün kadrosuyla erkek ve kadın oyuncu dallarında ödülleri topladı. Boşanmak üzere olan ama çocuklarının velayeti konusunda ikileme düşen bir çiftin hikayesini anlatıyor. İran sinemasından bir başyapıt daha!

Ömrümüzden Bir Sene
(Another Year)
Yönetmen: Mike Leigh | Gösterim Tarihi: 10 Haziran
Her filmini koşulsuz sevdiğimiz Leigh bu kez, sonbahara daha çok yakışan, izleyen herkesin yüreğini burkan bir filmle karşımızda. Huzurlu bir banliyö hayatı süren orta yaşlı çift olan Tom ve Gerri’nin zamanı arkadaşlarıyla, bahçe işleriyle uğraşarak ve bolca okuyarak geçmekte, hayatlarından da bir yıl daha eksilmektedir. Bir doğum ve bir ölüm bu yılı unutulmaz kılacaktır. Mendillerimizle bekliyoruz.

Jane Eyre
Yönetmen: Cary Fukunaga | Gösterim Tarihi:
8 Temmuz
Charlotte Bronte’nin defalarca sinemaya ve televizyona uyarlanan romanı Jane Eyre bu kez, görüntü yönetmenliğinden gelen Fukunaga’nın ellerinde hayat buluyor. Bıkmadan okunacak ve her uyarlaması bıkmadan izlenecek Jane Eyre bu yazı bize zehir edecek görünüyor. Alice Harikalar Diyarında ve İki Kadın, Bir Erkek filmleriyle kariyerinde sağlam adımlarla ilerleyen Mia Wasikowska başrolde.

Hanna
Yönetmen: Joe Wright | Gösterim Tarihi: 10 Haziran
Eski bir ajan olan babasının suikastçı olarak yetiştirdiği 16 yaşındaki bir kız çocuğun karanlık ve masalsı hikayesi? Etkileyici fragmanıyla aylardır aklımızı alan filmin yönetmeni Aşk ve Gurur, Kefaret gibi kostümlü dramalarıyla pek sevdiğimiz Joe Wright. Kefaret’teki rolüyle uykularımızı kaçıran Saoirse Ronan Hanna’yı oynuyor. Cate Blanchett da kızıl saçları ve kötülüğüyle başımızı döndürüyor.

Tehlikeli Yol (Route Irish)
Yönetmen: Ken Loach |
Gösterim Tarihi: 17 Haziran
Her filmiyle sisteme köklerinden saldıran ve kalbimizde ayrı bir yeri olan Loach’un bu son filmi Irak’ta özel bir güvenlik firmasında çalışmaya başlayan Liverpool’lu iki arkadaşın hikayesini anlatıyor. Dev şirketler Irak’taki savaştan büyük paralar kazanırken küçük hayatların gözden çıkarılması da kolay oluyor.

Üç (Drei)
Yönetmen: Tom Tykwer | Gösterim Tarihi: 1 Temmuz
Koş Lola Koş, Cennet ve Parfüm: Bir Katilin Hikâyesi filmleriyle hayranlığımızı hep ayakta tutan Alman yönetmen Tom Tykwer’in son filmi gecikmeli de olsa gösterime giriyor. Tykwer bu kez ahlak kurallarımızı sorguluyor. Berlin’de geçen film, 20 yıldır birlikte yaşayan bir çiftin hayatlarına bir adamın girmesini ve bu arkadaşlığın kısa sürede üçlü bir aşk ilişkisine dönüşmesini anlatıyor.

Yağmuru Bile (También la lluvia)
Yönetmen: Icíar Bollaín | Gösterim Tarihi: 15 Temmuz
Gözlerimi de Al ile aile içi şiddete çarpıcı bir bakış getiren Bollaín’in son filmi gerçek olaylardan esinleniyor ve su hakkının insan hakkı olduğunun altını çiziyor. İspanya’nın 2011 Oscar adayı olan filmin senaryosunda Ken Loach’un daimi senaristi Paul Laverty’nin imzası bulunuyor.

İmkânsızın Şarkısı
(Norwegian Wood)
Yönetmen: Tran Anh Hung | Gösterim Tarihi: 19 Ağustos
Japon edebiyatının en önemli yazarlarından Haruki Murakami’nin aynı adlı eserinin uyarlaması olan film, yalın ama çarpıcı bir aşk hikayesi. Ölümle çok erken tanışmış gençlik, aşk, ölüm, masumiyetin kayboluşu, kalp kırıklığı ve cinselliğin uyanışı? Kitabın hayranlarını ikiye bölen, kimilerine göre modern bir başyapıt kimilerine göre de sıkıcı bir uyarlama? Karar sizin.
Mutluyum, Devam Et (HappyThankYouMorePlease)
Yönetmen: Josh Radnor | Gösterim Tarihi: 17 Haziran
Bağımsız sinemanın kalesi sayılan Sundance’ten Seyirci Ödülü’nü alan filmin yaratıcısı “How I Met Your Mother” dizisinden tanıdığımız Josh Radnor. Olumlu eleştiriler alan, “sıcak ve sevimli” bulunan film, yazdığı romanına yayıncı bulamadığı için bunalımda olan Sam’in hayatının metroda karşılaştığı küçük bir çocuğu evine alması ve onunla kurduğu duygusal bağla değişmesini anlatıyor.

Yaşamın Ritmi (Sound of Noise)
Yönetmenler: Ola Simonsson & Johannes Stjärne Nilsson | Gösterim Tarihi: 29 Temmuz
Dokuz sene önce çektikleri Bir Daire ve Altı Davulcu İçin Müzik adlı kısa filmleriyle tanıdığımız İsveçli ikilinin ilk kurmaca uzun filmleri? Film külte dönüşen kısa filmlerinin uzatılmış hali sanki. Kahramanlarımız yine davulcu ve altı kişiler. Ama bu kez bir apartman dairesini değil, şehri ele geçiriyorlar. Şehri orkestra olarak kullanarak müzikal bir kıyamet çalıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!