Aynı kulvarda farklı hesaplar

Güncelleme Tarihi:

Aynı kulvarda farklı hesaplar
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2022 15:52

Ligin zirvesindeki sarı-lacivertliler Eyüpspor, tehlike hattının hemen üzerindeki kırmızı-siyahlılar ise İstanbulspor ile karşılaşacak. Şu ana kadar iki takımın puan ortalaması, büyük bir sürpriz olmazsa kalan bölümde sorun yaşamayacaklarını gösteriyor.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de heyecan, milli maçlar nedeniyle verilen aranın ardından devam adecek. 29. haftayı 59 puanla lider durumda geçen MKE Ankaragücü, kendi sahasında 46 puanlı lig beşincisi Eyüpspor, 34 puanla 14. sırada yer alan Gençlerbirliği ise 47 puana sahip 4. basamaktaki İstanbulspor ile karşılaşacak.
Ligde son bölüme girerken, hem üst tarafta hem de alt grupta çekişme haf safhada. 59 puanlı MKE Ankaragücü’nü, 55 puanla ikinci sırada Bereket Sigorta Ümraniyespor takip ediyor. Ligi ilk iki sırada bitirecek takımlar, direkt Süper Lig vizesi alacağından, Ankaragücü ve Bereket Sigorta Ümraniyespor büyük bir avantaja sahip. Çünkü, hemen arkalarından gelen ilk takım olan Royal Hastanesi Bandırmaspor 49 puana sahip.
Mevcut durumda play-off grubunda bulunan takımlar da aşağıdan gelen rakiplere karşı avantajlı konumda. Royal Hastanesi Bandırmaspor 49, bir maçı eksik İtanbulspor 47, Eyüpspor 46, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise 44 puanda. Bu takımlara en yakın ekip ise bir maç eksiği bulunan 42 puandaki Yılport Samsunspor. Karadeniz ekibini takip eden Adanaspor 38, Manisa FK ise 37 puanda. Samsunspor dışındaki bu ekiplerin play-off’a kalması, kendi oynayacağı maçlarda alacakları sonuçların yanında, rakiplerinin de kaybedeceği puanlara bağlı.

ANKARAGÜCÜ 2.1 PUAN ORTALAMASINA SAHİP

Geride kalan 29 haftada bir kez dinlenen ve sezonun ikinci yarısında henüz bay haftası geçmeyen lider MKE Ankaragücü, oynadığı 28 maçta topladığı 59 puanla, 2.1 puan ortalaması tutturdu. Spor Toto 1. Lig’de son 10 sezona bakıldığında, 28. hafta geçilirken en fazla puanı sadece Kayserispor topladı. (60) Geçen sezon Süper Lige yükselme başarısı gösteren GZT Giresunspor 28. haftayı 57 puanla geçti. Geçmiş sezonlarda 28 hafta tamamlandığında lider olan takımlar; Çaykur Rizespor 53, Denizlispor 58, Hatayspor 53, Ankaraspor 54, Adanaspor 56, Yeni Malatyaspor 53, Kayseri Erciyespor 54, Elazığspor 53 puana ulaşabildi.
Eyüpspor ile kendi evinde karşılaşacak olan MKE Ankaragücü bu sezon iç sahada 13 karşılaşmaya çıkarken; 10 galibiyet ve 2 beraberik alırken, bir kez yenildi. Sarı-lacivertliler, bu performansı ile 32 puan toplarken, Bereket Sigorta Ümraniyespor ve BB Erzurumspor ile kendi evinde en çok puan alan takım unvanını paylaştı.

GENÇLERBİRLİĞİ’NİN HEDEFİ 40 PUANI AŞMAK

Milli maç arasına girmeden önce oynadığı kritik maçta Kocaelispor ile kendi evinde 1-1 berabere kalan Gençlerbirliği, sezondaki iki bay haftasını geçtiği için kalan bölümde rakiplerinin maçlarını beklemek gibi bir durumla karşılaşmayacak. Kırmızı-siyahlılar, geride kalan 29 haftada, 27 maç oynarken, 34 puan topladı ve 1.25 puan ortalaması ile oynadı. Ligler, 18 takımla 34 hafta üzerinden oynandığında, kümede kalma barajı 35-36 puan üzerinden hesaplanırken, 19 takımla 38 haftalık serüvende, bu sınır 40 ve üzeri olarak düşünülüyor. Kırmızı-siyahlı cephede yapılan açıklamalar da bu rakam üzerinde yoğunlaşıyor. Bu sezon, Balıkesirspor’un yaşadığı sorunlar nedeni ile ligden erken kopması, alt gruptaki dengeleri değiştirmiş durumda. Küme düşme hattındaki takımların puanları ile hemen üst grupta yer alan ekiplerin arasındaki fark çok açılmış değil. Ligin 10 ve 11. sırasında bulunan Beypiliç Boluspor ile Keçiörengücü de tehlikeyi yakından hissediyor.
Spor Toto 1. Lig’de geride kalan son 10 sezonda, 27 maç oynandıktan sonra toplanan puanlara bakıldığında, ortalama 30 puan ve civarı öne çıkıyor. Samsunspor ve Denizlispor 32 puana ulaşıp bu alanda en iyi performansı gösteren takımlar oldu. Adanaspor 28, Giresunspor 28, Altınordu 30, Gaziantep BŞB 30, Elazığspor 31, Şanlıurfaspor 29, Manisaspor 27, farklı sezonda Samsunspor 30 puana ulaşabildi.
Başkentin diğer temsilcisi olan 35 puana sahip Keçiörengücü, kalan bölümde rakibi olan takımlara mücadele ederken, iki kez de derbi maçına çıkacak.

3 takımın kalan maçları:

MKE Ankaragücü (59 puan)

Haberin Devamı

Eyüpspor
Ümraniyespor (d)
Adanaspor
Altınordu
Balıkesirspor
Samsunspor
(bay)
Boluspor
Keçiörengücü (d)

Keçiörengücü (35 puan)

Haberin Devamı

Bursaspor
Gençlerbirliği (d)
Denizlispor
Ümraniyespor (d)
Menemenspor
Bandırmaspor (d)
Manisa FK
BB Erzurumspor (d)
Ankaragücü

Gençlerbirliği (34 puan)

İstanbulspor (d)
Keçiörengücü
Tuzlaspor (d)
Bursaspor (d)
Bandırmaspor
Denizlispor (d)
BB Erzurumspor
Menemenspor (d)
Ümraniyespor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!