Aynı gece 35 kamyonun aküsü çalındı

Güncelleme Tarihi:

Aynı gece 35 kamyonun aküsü çalındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2013 01:07

Beypazarı'nın değişik mahalle ve sokaklarında bulunan park halindeki 35 kamyonun aküleri aynı gece çalındı. Polisi alarma geçiren olayda akülerin 02.00-03.00 saatleri arasında çalındığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hırsızlık olayının ilçede özellikle Hacıkara Mahallesi’ne bağlı Madadın ile Recai Gürbüz sokaklarında meydana geldiği öğrenildi. Aküleri çalınan bazı kamyon sahipleri durumu emniyete bildirerek şikayetçi oldu. Beypazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, akü hırsızlarının yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Kamyonunun aküsü çalınan Durmuş Buluç, “Gece 02.00 ile 03.00 saatleri arasında gerçekleşmiş. Bir tanıdık benim kamyonumun yanında beyaz bir otomobil ile birlikte 2 kişi görmüş. ‘Bizim arabadan bir şey indiriyorlar’ diye düşünmüş. İlçede bir gecede 35’in üzerinde kamyonun aküsü çalınmış. Emniyete bilgi verdik, hırsızların yakalanması için çalışma başlatıldı. Kamyonuma 350 TL verip yeni akü almak durumunda kaldım. Aracımızı nereye koyacağımızı şaşırdık, şimdi aküye kilit yaptık” dedi.

Haberin Devamı

"İLÇEDE TEDBİR ALINMAMIŞ"

Kamyon şoförü Recai Gürbüz ise çalınan akü nedeniyle zor durumda kalıp, durumu sahibine bildirdiğini belirtirken, “Akü hırsızları aynı gece gayet rahat çalışmışlar. 30-35 aracın aküsü kolaylıkla sabaha kadar toplanmaz. Bu gösteriyor ki Beypazarı’nda yeteri kadar denetim, kontrol, güvenlik tedbirleri alınmamış. Adam gayet kolay elinde anahtarı ile gerekli alet ve takımı ile gelmiş, ışığın altında rahat bir şekilde araçlarımızın akülerini kendi malı gibi toplamış” diye konuştu.

YENİSİ 450 TL

Aküleri çalınan kamyon sahipleri 350-450 TL’ye yeni akü almak zorunda kaldı. Akücü esnafı ilçede aynı gece 35-40 olayın gerçekleştiğini, rakamın, kendilerine akü almaya gelenlerin sayısından ortaya çıktığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!