Aydın Köymen unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Aydın Köymen unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2012 17:45

Ankaralı siyasetçi, aydın ve yazar Aydın Köymen, vefatının ikinci yılında Aydın Birlikteliği ve Kavaklıderem Derneği tarafından Kavaklıdere Sineması’nda düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Haberin Devamı

ANKARA sevdalısı Aydın Köymen’in vefatının ikinci yılında Aydın Birlikteliği ve Kavaklıderem Derneği tarafından anma günü ve ödül töreni düzenlendi. Kavaklıdere Sineması’nda gerçekleştirilen “Yaşadığımız toplumsal dönüşümün gerçekleri” konulu yazı yarışması ödül töreni ve Prof. Dr. Ruşen Keleş ile Prof. Dr. İlhan Tekeli de “Yerel yönetimlerin tarihle ilişkisi nasıl kurulmalıdır” konulu söyleşi yapıldı. Etkinlikte Köymen’le ilgili çekilen “Ciddi adam ciddi ülkesi” isimli belgesel film gösterildi. Geceye CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Buğra Gökçe ile semt sakinleri katıldı.

Projeleri yaşıyor

Aydın Köymen’in ismiyle uyum sağlayan gerçek bir aydın olduğunu belirten Kavaklıderem Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsa Çapanoğlu, “Kendisiyle hayallerimiz vardı, semt seminerleri düzenledik, bültenimizi canlandırdık, gençlerimiz ve yaşlılarımızla ilgili projeler ürettik. Aydın fiziki olarak aramızdan ayrılmış olsa da, özünde aramızdan ayrılmadı, hayalleri ve projeleri hala yaşıyor” dedi.

Haberin Devamı

Birlikteliği kurduk

Aydın Köymen’in vefatından sonra Aydın Birlikteliği’ni kurduklarını ve Köymen’in hayallerini, projelerini, fikirlerini bu birliktelik ile sürdürdüklerini kaydeden Sinem Özgün Köymen, iki yıldır “Ülkem kentim semtim” ana teması üzerinde yazı yarışması düzenlediklerini kaydetti.

Sanatsal etkinlikler için açtık

Uzun süre önce kapılarını kapatan Kavaklıdere Sineması ise yıllar sonra ilk defa konuklarını bu etkinlik için ağırladı. Sinemanın sahiplerinden Füsun Okun, tek salon, tek sinema işletmesinin zorlukları olduğunu ifade ederek, daha sanatsal sinema ve etkinlikler için kapılarını açtıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!