Ayaş’ta kaçak hobi bahçeleri yakın takipte

Güncelleme Tarihi:

Ayaş’ta kaçak hobi bahçeleri yakın takipte
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2023 16:13

Tarım arazilerinde hobi bahçelerinin yaygın olduğu Ayaş’ta, Ayaş Belediyesi yıkım ve mühürleme çalışmalarını sıklaştırdı. Kaçak yapıları mühürleyerek bir ay süre veren belediye ekipleri vatandaş çözüm sağlamazsa yapıları yıkıyor. Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş, “Vatandaşlarımız tarım arazileri üzerine kurulu kaçak hobi bahçelerini almasınlar” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın birçok köyünde binlerce dönüm tarım arazisi ‘hobi bahçesi’ adı altında bölünerek yapılaşmaya açılmaya devam ediyor. Son dönemde hobi bahçelerinin hızla arttığı yerlerden olan Ayaş’ta da Ayaş Belediyesi denetimleri sıklaştırdı. Belediye ekipleri ilçe genelinde kaçak yapılara yönelik başlattıkları ‘yıkım ve mühürleme’ faaliyetlerine devam ediyor. Ekipler, tespit ettikleri kaçak yapıları önce mühürlüyor. Daha sonra vatandaşlara tebligat gönderilerek, tarım arazisindeyse ‘kaldırıp eski haline getirin’ deniliyor. İmarlı ise ‘arsadaki yapıyı ruhsatlandırın’ uyarısı yapılıyor. Vatandaşlara yasal süreçte bir ay süre tanınıyor. Tarım arazisindeki kaçak hobi bahçesi kaldırılmazsa ya da imarlı olan alandaki yapı ruhsatlandırılmazsa belediye yıkım işlemini kendisi gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Ayaş’ta kaçak hobi bahçeleri yakın takipte

VATANDAŞLARIMIZ KANDIRILMASIN UYARIYORUZ

Tarım alanlarının yok olmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş şunları söyledi: “Tarım arazilerinin yok olmasına müsaade etmeyeceğiz. Kaçak yapıları ilk önce mühürlüyoruz sonra yasal süreci takip ediyoruz. İlçemizin farklı bölgelerinde, mahallelerinde, sınırlarımız dahili içerisinde inşa edilen ve edilmekte olan kaçak hobi bahçelerini daha sonra yıkıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ankara Valiliği’nden gelen talimatlar ve CİMER’e gelen şikâyetler doğrultusunda tarım alanlarına yapılan yapıların hepsini yıkmaya devam ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. İlçemizde tarım alanlarından rant elde edenlere, tarım alanlarımızı yok etmek isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. İlçemizde bulunan bu yapılar belirlediğimiz program dahilinde yıkılmaya devam edecektir. Bu konuda çok hassas olduğumuzu herkesin bilmesini istiyorum. Vatandaşlarımız tarım arazileri üzerine kurulu kaçak hobi bahçelerini almasınlar. Kandırılmasınlar, uyarıyoruz.”

Haberin Devamı

Ayaş’ta kaçak hobi bahçeleri yakın takipte


28 MAYIS 2022

Ayaş’ta kaçak hobi bahçeleri yakın takipte


Hürriyet Ankara, Ayaş’ta tarım arazilerinde sayıları gün geçtikçe artan hobi bahçeleri sorununu ‘Tarım arazileri hobi kurbanı’ manşetiyle gündeme taşımış, Ayaş’ın Gökler köyünde çiftçilik yapan vatandaşlar, “Tarım bitiyor, bunlar en verimli arazimiz. Bizim köyümüzde bin dönüm tarım arazisi hobi bahçesi adı altında gitti” sözleriyle bu duruma tepki göstermişti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!