Ayaş yolunda ölüm kavşağı

Güncelleme Tarihi:

Ayaş yolunda ölüm kavşağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 00:00

Ankara-Ayaş yolu üzerinde bulunan ve irili ufaklı onlarca kazanın yaşandığı kavşak, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken tarafından meclis gündemine taşındı.

Haberin Devamı

Sincan’a bağlı İlyakut, Mülk, İncirlik, Fethiye’de yaşayan vatandaşların köye giriş çıkışlarını sağlaması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kavşak, köy çıkışından 50 metre ileriye yapılınca köylüler canlarını tehlikeye atarak bu mesafeyi ters yönde katediyor.
İlyakut, Mülk, İncirlik ve Fethiye köylerinden gelip Ankara Yenikent ve Sincan yönüne gitmek isteyen araçlar 50 metre ters yönde yol alıyor ve sonra kavşağa giriyor. Köylüler kavşaktaki tehlikeyi göze almayarak yine Ankara yönüne gitmek isterse bu seferde yedi kilometre ileride bulunan kavşağa doğru ilerleyip aynı mesafeyi tekrar katederek yollarına devam etmek zorunda kalıyor.

Ters yönde ilerliyorlar

Emekli belediyeci Selahattin Özdemir gerekli başvuruları yaptıklarını belirterek şunları söyledi:
“Kavşağın bu halini Karayolları Dördüncü Bölge Müdürlüğüne, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediyesi Fen Daire Başkanlığına ayrı ayrı bildirdik. Resmi raporlar var elimizde. Ölümlü kazaların yaşanmasına rağmen henüz bir gelişme yaşanmadı.

Haberin Devamı

Kavun sezonu açıldı

Bu dört köyde yaşayan vatandaşlar kavun alım satımı yaparak geçimini sağlıyor. Tam kavun sezonunun başındayız. Şimdi traktörlerin arkasına ikişer üçer römork bağlayıp bu yola çıkmak zorunda kalacaklar. Ters yönde ilerledikleri zaman karşılarında yüz kilometre ve üstü hızla gelen araçlar var. Traktörlerin ağır hareket ettiğini ve römorklarla birlikte ne kadar uzun olduğunu düşünün. Kaza bu yolda kaçınılmaz. Köylünün kavşağı kullanmayarak aksi istikamette yedi kilometre gideceğini zannetmiyorum. Bu hem mazot hem de zaman kaybı olur” dedi.

Önerge verdi

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken dört köyün mağduriyetinin giderilmesi ve oluşabilecek kazaların önüne geçilmesi için Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne önerge verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!