Ayaş yolunda bugün yeni düzen başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ayaş yolunda bugün yeni düzen başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2008 00:00

Büyükşehir Belediyesince Ayaş yolu üzerinde inşaatı sürdürülen köprülü kavşak çalışmaları nedeniyle Ankara-Ayaş yolunun, Ayaş’a gidiş istikameti bugünden itibaren trafiğe kapatılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Ayaş Yolu üzerinde inşa edilen köprülü kavşaklar kapsamında, Ayaş yolu üzerinde bulunan 1. Meşrutiyet Caddesi ile Şapka Devrimi Caddesi’nin kesiştiği noktada da (Aile Yaşam Merkezi önü) köprülü kavşak inşaatına başlanacağından Ayaş yolunun Ayaş’a gidiş istikameti, Petrol Ofisi akaryakıt istasyonu önünden Çatalca Sokak kesişimine kadar olan yol bölümü, bugün saat 13.00’ten itibaren taşıt trafiğine kapatılacak.

Çalışma süresince söz konusu yolların kapatılması nedeniyle bölgede trafik akışı aşağıda belirtilen güzergahlardan sağlanacak:

Alternatif yollar

Şehir merkezinden gelen ve Eryaman, Sincan Fatih Mahallesi, Yenikent, Ayaş istikametine giden sürücüler İstanbul yolu üzerinde bulunan Göksupark girişindeki TBMM Caddesi, 30 Ağustos Dumlupınar Caddesi, Harf Devrimi Caddesi, Menderes Caddesi ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nı takip ederek Ayaş yolu Fatih köprülü kavşağından istedikleri yöne gidebilecekler.

Şehir merkezinden gelenler için diğer bir alternatif ise Ayaş yolu Şeker Mahallesi sinyalize kavşağını geçtikten sonra Eryaman Mahallesi girişine gelmeden Petrol Ofisi yanında bulunan İsimsiz Sokak’tan sağa dönerek Söğüt Caddesi’ni ve Orhanbey Caddesi’ni takip etmeleri olacak.

İstanbul’dan gelenler

Ayaş, Sincan Fatih Mahallesi yönünden gelip şehir merkezi istikametine gidecek sürücüler de Ayaş yolu üzerinde oluşturulan servis yolunu takip edebilecekler veya Fatih Köprülü Kavşağı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Menderes Caddesi, Harf Devrimi Caddesi, Dumlupınar 30 Ağustos Caddesi ve TBMM Caddesi’ni takip ederek İstanbul yoluna çıkabilecekler.

Çevre otoyolunun İstanbul tarafından gelen sürücüler, Ayaş Yolu üzerinde Ayaş istikameti kapalı olduğu için sadece sola şehir merkezi istikametine dönerek, servis yolunu takip edip, Şeker kavşağından "U" dönüşü yaparak Ayaş istikametine gidecekler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!