Ayaklarına beton dökerek gömmüşler

Güncelleme Tarihi:

Ayaklarına beton dökerek gömmüşler
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2021 00:42

Hayvan katliamlarının adresi bu kez Gölbaşı’ndaki boş bir arazi oldu. Moloz yığınları ve toprak altında 20 ölü köpek bulundu. Canilerin, köpeklerin ayaklarına beton dökerek gömdükleri anlaşıldı.

Haberin Devamı

Başkent’teki hayvan katliamlarının bu seferki adresi Gölbaşı oldu. Gölbaşı Sanayi Sitesi yakınlarındaki boş arazide moloz yığınları ve toprak altında 20 ölü köpek bulundu. Köpeklerin sokak hayvanlarını beslemek için önceki gün bölgede dolaştığı sırada cansız köpek bedenlerini gören Sibel Bengüyü’nün ihbarı üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğü ekipleri, polisle beraber bölgeye giderek inceleme başlattı. İlk incelemenin sonunda ölü köpeklerin bazılarının üzerine moloz döküldüğü, bazı köpeklerin de ayaklarına beton dökülerek toprağa gömüldüğü belirlendi. 20 köpek ölüsünü otopsilerinin yapılması için kaldıran ekipler, toprağın altında gömülü olduğu düşünülen diğer hayvanlar için çalışma başlattı.

Ayaklarına beton dökerek gömmüşler


SAYI DAHA FAZLA OLABİLİR

Cansız köpekleri fark ederek ekiplere ihbar yapan Sibel Bengüyü, “Gölbaşı Belediyesi’ne bağlı barınak ekibiyle buraya köpekleri beslemeye gelmiştik. Boş bir araziden kötü koku geldiğini fark ettim. Üst üste yığılmış bir biçimde ölü köpekleri gördük. Birkaç tanesinin ağzından hâlâ kan akıyordu. O köpekleri belediye ekipleri aldı ve otopsiye götürdü. Yaklaşık 20 köpek çıkardık buradan. Fakat toprağın altında daha belirsiz sayıda köpek var diye tahmin ediyoruz” sözleriyle gördüklerini anlattı. Köpeklerin bulunmasının ardından olay yerine giden Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu Üyesi Pelin Yörük ise, “Bu hayvanlar sonradan mı getirilip atıldı, o tespit edilecek. Çok üzgünüz, umarım en kısa sürede olayın gerçeğini öğreniriz. Biz hayvanlarımızı sevdiğimiz, koruduğumuz için bu bölgeye koştuk. Ekipler burada, yoğun çalışma var. En kısa sürede sonuçlanacağına inanıyorum” diye konuştu. AA-DHA

Ayaklarına beton dökerek gömmüşler


KATLİAMIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Hayvanseverler, Gölbaşı’ndaki katliam görüntülerine, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Twitter hesabından, “Kentimizde, can dostlarımızı hedef alan insanlık dışı olaylara ilişkin takibimiz sürüyor. Bu vahşetin fail ya da failleri kanun önünde en ağır cezayı alana kadar olayın bizzat takipçisi olacağım” paylaşımı yaptı.

Ayaklarına beton dökerek gömmüşler


KISIRLAŞTIRMA MERKEZLERİ KURULMASI GEREKİYOR

Haberin Devamı

HAYTAP Ankara Temsilcisi Pelin Sayılgan ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu(HAYKONFED) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, katliamları önlemek için yapılması gereken çalışmaları Hürriyet Ankara’ya değerlendirdi. Pelin Sayılgan Gölbaşı’nda sahipsiz sokak hayvanlarının sayısının bin 500’e yaklaştığını belirterek, “Gölbaşı Belediyesi ile kısa bir süre önce görüştük. Bölgede bin 500’ün üzerine sokak hayvanı olduğu bilgisini paylaştılar bizimle. Birlikte bu sorunun çözülmesi için bölgede bir kısırlaştırma merkezi kurmaya karar verdik. Biz HAYTAP olarak gönüllü şekilde kendilerine destek vereceğiz. Ne kadar kısa sürede olursa o kadar iyi” dedi. Katliamların önüne geçmek için hayvana şiddetin kabahatler kanunundan çıkıp, ceza kanunu kapsamına girmesi gerektiğinin bir kez daha altını çizen Sayılgan, şu değerlendirmeyi yaptı:

ÖLÜM TEPESİNE DÖNMÜŞ

Haberin Devamı

“Meclis’te yıllardır mücadelesini verdiğimiz bir hayvan hakları kanunu var. Bizim amacımız hayvana şiddetin, kabahatler kanunundan çıkıp, ceza kanunu kapsamına girmesi ve faillerin hapis cezasıyla yargılanması. Bu kanun çıkmadığı için sicillerine bile işlenmeden basit bir para cezasıyla bu işten sıyrılabiliyorlar. Basitçe kurtulabildikleri için masum canları öldürmekten korkmuyorlar. Belediyeler kısırlaştırma merkezi sayısını arttırır, cezalar da caydırıcı olursa bu katliamların önüne geçebiliriz.”

Ayaklarına beton dökerek gömmüşler


HAYKONFED Başkan Yardımcısı Haydar Özkan ise, “Bu vahşetin araştırılıp yapan kişilerin bulunmasını istiyoruz. Bu hafriyatı ve kumu buraya döken birileri var. Muhtemelen köpeklerin öldürülmesinden de sorumlular veya öldürenlere yardım etmişler. Burası resmen ölüm tepesine dönmüş. Belediyelerin de bir sorumluluk alması gerekiyor. Belediyelerden kendi sorumluluk alanlarında kısırlaştırma merkezi yapmasını istiyoruz. Biz Gölbaşı Belediyesi ile 7-8 ay önce görüştük. Kısırlaştırma merkezi yapacağı sözünü aldık. Bunu bir an evvel yapmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!