Ayağının tozuyla Gençlik Parkı’nda

Güncelleme Tarihi:

Ayağının tozuyla Gençlik Parkı’nda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2011 00:00

TÜRK Sanat Müziği’nin dev ismi Emel Sayın, 45 yıl önce sanat dünyasına ilk adım attığı Gençlik Parkı’nda Ankara Hürriyet’in sorularını yanıtladı.

Anadolu Gösteri Merkezi’nde bu akşam sevenlerinin karşısına çıkarak 45. sanat yılını kutlayacak olmasının kendisini heyecanlandırdığını kaydeden Emel Sayın, “Bu kadar görkemli bir doğumgünü partisi yapılmamıştı benim için. İnşallah yeni yaşım iyi geçer” dedi.

Emel Sayın, Ankara Hürriyet muhabirinin, “Şu an neler hissediyorsunuz” sorusunu, “Gençlik Parkı zamanla değişşe de, bastığım bu toprak bana aynı duyguları yaşatıyor” diye yanıtladı. Sayın, “Aile Gazinosu” sahnesiyle henüz 17 yaşında sahne aldığı şimdiki Gençlik Parkı’nın o günlerini şöyle anlattı:

Kuş gibi titriyorum

“Hayatın gerçek yüzüyle burada, Ankara Gençlik Parkı’nda tanıştım. Tek başına yüksek bir yere çıkarıyorlar seni ve hadi bakalım göster kendini diyorlar. Bu bir imtihan. Oldum olası imtihanlardan korkarım. Küçük bir kızım ve küçük bir kuş gibi titriyorum. Burada ne işim var, ne yapıyorum ben diyorum içimden. Ama aldığım iyi eğitim sayesinde zor bir şarkıyı çekingen ama doğru ve iyi söylüyorum. Şarkı bitince öyle bir alkış kopuyor ki ben de şaşırıyorum. Selam vermesini bile doğru dürüst bilmiyorum, çok utanıyorum. Ve sanırım bu halimle halk beni seviyor, kucaklıyor ve bir daha da bırakmıyor.”

Keşke Aile Gazinoları açılsa

Yıllar önce Ankara Gençlik Parkı’nda kurulan “Aile Gazinoları”ndan bahseden Emel Sayın, “Gençlik Parkı’ndaki eski aile gazinoları bugün açılsa, o samimiyetle yönetilse yine çok ilgi göreceğine inanıyorum. Keske olsa. Ucuz ve kaliteli bir eğlence” yorumunu yaptı. Sayın, “Başrolde Emel Sayın” projesiyle ilgili ise, “İstanbul’daki konser gerçekten büyük ilgi gördü. Bekliyordum ama izdiham olması, biletlerin karaborsaya düşmesine şaşırdım doğrusu. Tabi çok mutlu oldum. Çok renkli eğlenceli ve farklı bir konser oldu. Bir kere daha katılan tüm dinleyicilerime ve sanatçı arkadaşlarıma, özellikle bu projeyi gercekleştiren Sinan Kuzucu’ya çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Hayranlarına kitap müjdesi

Ünlü sanatçı Emel Sayın, Ankara Hürriyet muhabirinin, “Birgün sahnelere veda etme kararı alsanız, son konserinizi burada yani ilk kez sahneye çıktığınız Gençlik Parkı’nda vermeyi düşünür müsünüz” sorusuna ise, “Yarın ne olacağını bilemıyoruz. Kim bilir belkide bu son konserdir” yanıtını verdi. Sayın son olarak sevenlerine bir de kitap müjdesi verdi. Uzun süredir hayranlarının merakla beklediği ve Emel Sayın’ın kendi anılarını kaleme alacağı kitap, 2012’de rafları süsleyecek. Sayın, beklenen kitabıyla ilgili müjdeyi, “Bu bir müjde sayılırsa evet. Artık çok uzadı. Evdeki defter kalem ve heryerden fışkıran notlardan yoruldum. Bunları toparlamak ve 2012 de paylaşmak istiyorum” sözleriyle verdi

Ceceli’yle düet yapacak

“Başrolde Emel Sayın” programıyla bu akşam Anadolu Gösteri Merkezi’nde sahne alacak olan Emel Sayın, “Aile Gazinosu” kurgusuyla seyirci karşısına çıkacak. Birbirinden ünlü sanatçıların eşlik edeceği Emel Sayın ayrıca Mustafa Ceceli, Mustafa Sağyaşar ve Bedia Akartürk’le de düet yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!