Ay-yıldıza uzak kaldık

Güncelleme Tarihi:

Ay-yıldıza uzak kaldık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2015 01:43

Futboldan sonra basketbolda da milli takım kadrosuna Başkent’ten oyuncu çağrılmadı.

Haberin Devamı

4 ülkenin ortaklaşa organize edeceği 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın 20 kişilik aday kadrosunda, ligden düşen Eskişehir Basket ve Tofaş’tan bile oyuncu bulunuyor.

Fransa, Hırvatistan, Almanya ve Letonya’nın ortaklaşa organize edeceği, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası’na katılacak A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklanırken, Başkent’ten hiç bir isme davet gelmedi.
Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman ile A Milli Takım Menajeri Haluk Yıldırım’ın katıldığı toplantıda, milli takımın 20 kişilik aday kadrosu açıklandı. Bu sezon ligden düşen NSK Eskişehir Basket ile Tofaş’tan birer oyuncu kadroya alanırken, Başkent’ten bir ismin bile 20 kişilik listeye girememesi dikkat çekti. Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Pınar Karşıyaka ağırlıklı, NBA destekli kadroda, sezonu son iki sırada tamamlayıp, bir alt lige inen NSK Eskişehir Basket’ten Kartal Özmızrak, Tofaş’tan ise Samet Geyik, kadroya çağrıldı.
Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Emircan Koşut, Kenan Sipahi ve Akif Egemen Güven gibi gençler de aday kadroya alındı.
“12 Dev Adam”, 4-20 Eylül’de yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda B Grubu’nda İzlanda, İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

FUTBOLDA DA AYNI DURUM YAŞANDI

A Milli Futbol Takımımız, son olarak 12 Haziran’da Kazakistan karşısında 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup eleme maçına çıkarken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından açıklanan kadroya, Ankara’dan oyuncu çağrılmamıştı. Milli takımın 1-0 kazandığı maçın geniş kadrosuna 4 büyük takımın yanı sıra gurbetçi oyuncular çağrılırken, İstanbul Başakşehir’den Volkan Babacan ve Mahmut Tekdemir, Eskişehirspor’dan Ali Şaşal Vural, Adanaspor’dan Hayrullah Mert Akyüz ve Gaziantepspor’dan Muhammet Demir gibi isimlere de davet gitmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!