Avusturya’da kağıt uçak uçuracaklar

Güncelleme Tarihi:

Avusturya’da kağıt uçak uçuracaklar
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2009 00:00

Meraklılar, Avusturya’daki dünya finali için bir parça kağıttan yapacakları uçakla becerilerini sergileyecek. Jüri, Hacettepe, ODTÜ ve Gazi’de en becerikli kolları seçecek.

KAĞITTAN en iyi uçak uçurtma yarışmasının Ankara etabı Pazartesi günü saat 12.30’da Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Spor Salonu’nda, Salı günü ODTÜ Merkez Kampüsü Spor Salonu’nda, 19 Mart Perşembe günü de yine Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Türk Hava Kurumu’ndan (THK) 3 jüri üyesi, Ankara’dan katılacak ve her üç kategori olan Akrobasi, en uzun süre havada kalma ve en uzun mesafeye gitme dalında birinciler belirlenecek. Başkentte 3 ayrı tarihlerde 3 kategoride yapılacak yarışma sonunda kategori birincisi olan pilotlar, Pegasus Havayolları’ndan yurtiçi için gidiş-dönüş uçak bileti kazanacak. Organizasyon kapsamında Türkiye’de belirlenecek birinciler arasında 3 kategoride en yüksek puanı tutturan 3 yarışmacı ise 1-2 Mayıs tarihlerinde Avusturya’nın Salzburg kentindeki Hangar-7’de düzenlenecek dünya finalinde yarışmaya hak kazanacak. Yarışma kapsamındaki tüm masraflar ise Red Bul Paper Wings tarafından karşılanacak.

İllerde elemeler yapıldı

Etkinlik sorumlusu Bilgehan Çelik yaptığı açıklamada, “Red Bull Paper Wings yarışması kapsamında birçok ilde elemeler gerçekleştiriyoruz. Kağıttan uçakların önümüzdeki haftaki adresi Ankara olacak. Amacımız Türkiye’den çıkan birincileri Avusturya’da yapılacak dünya finaline göndererek, ülkemizi en iyi derecede temsil etmelerini sağlamak. Şu ana kadar yaptığımız elemelerdeki en uzun mesafe rekoru 39 metre, en uzun süre rekoru ise 9 saniye” dedi.

Kayıt olmak çok kolay

? Mart ayı içinde Türkiye’deki çeşitli üniversitelerde gerçekleşecek olan Red Bull Paper Wings ulusal elemelerine kayıt olmak oldukça kolay. Herkesin katılımına açık olan yarışmada; bir parça kağıt, yaratıcı bir fikir, güçlü- becerikli kollar ve biraz da idealist bir hevesle, büyük bir başarı elde etmek mümkün. Red Bull Paper Wings üç kategoriden oluşuyor. ’En uzak mesafe’, ’En uzun havada kalma süresi’ ve ’Akrobasi’. Türkiye elemelerinde bu 3 kategoride en iyi dereceleri yapanlar, Pegasus Havayolları ile Avusturya’daki Dünya Finaline uçacak ve Avrupa uçak bileti paketi kazanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!