Avukatlar Ankara’da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Avukatlar Ankara’da buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 15:11

Hukuk Akademi Derneği (HAD), Ankara’da avukatlık mesleğinin sorunlarını masaya yatıracak.

Haberin Devamı

21 Ekim Cumartesi Holiday Inn Kavaklıdere Otel’de gerçekleştirilecek panelde mesleğin sorunlarına dair görüşler paylaşılacak. Toplantı hakkında bil veren Hukuk Akademi Derneği Başkanı Avukat Ömer Lütfü Avşar şunları söyledi:
“Türkiye’de adalet sisteminin çok ciddi sorunları var. Bu sistemin içinde avukatlık en dinamik ve bağımsız meslek. Kimi tartışmalarda, yeni yasal düzenlemelerle bu organın da bağımsızlığının tartışılır hale geleceği konuşuluyor. Avukatlık mesleğine has hak ve ehliyetlerinin diğer meslek gruplarına da verilmeye başlanması ise diğer bir sorun.

KANUN TASLAĞIMIZ OLMALI

Yeni Avukatlık Kanunu kapsamında Adalet Bakanlığı 2016’daki taslağını geri çekti. Bunun yerine mevcut kanunda değişiklik için Bilim Komisyonu’nda süratli bir çalışma yürütülüyor. Adalet hizmetin tam anlamıyla yerine getirilebilmesi için avukatlar olarak kaybedilmiş haklarımızı da iade eden bir kanun taslağı istiyoruz. Avukatlığın hak ve yetkilerinin teminat altına alınmasına imkan veren yeni bir Avukatlık Yasası olmalı. Bu nedenle de bizlerin mesleğimize sahip çıkması, bir çalışma yapması gerekiyordu. Bu açıdan panelimiz ilk adım olarak önem arz ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!