Avrupa’yı salladık

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’yı salladık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 16:04

Ziraat Bankası, deplasmandaki maçta Paris Volley’i 3-1 ile geçip grubunu lider tamamladı. Halkbank ise Karadağlı rakibi Budvanska’yı 3-0 yenip en iyi ikinciler arasına adını yazdırdı. Başkent’in iki temsilcisi, Voleybol Erkekler Şampiyonlar Liginde 12’li play-off turuna kaldı.

Haberin Devamı

Ankara’yı, Denizbank Avrupa Şampiyonlar Liginde temsil eden Halkbank ve Ziraat Bankası, kol kola 12’li play-off turuna kalmayı başardı. Gruplarda en iyi ikinciler takım arasına girmek için mücadele eden Türkiye Voleybol Liginin lideri Halkbank, kendi evinde oynadığı maçta D Grubunun zayıf halkası Karadağlı rakibi Budvanska Rivijera’yı zorlanmadan geçti. Mavi-beyazlılar, toplam 64 dakika süren maçın setlerini; 25-15, 25-16 ve 25-16 kazandı. Grubunu 4 galibiyet, 2 yenilgi ve 11 puanla ikinci sırada tamamlayan Başkent temsilcisi, bir üst tura yükseldi.

ZİRAAT SONRADAN AÇILDI

B Grubunda yer alan Ziraat Bankası ise son hafta maçına lider çıkarken, Fransa deplasmanında Paris Volley’i 3-1 yenip, zirveyi bırakmadı. Rakibi karşısında ilk seti 25-23 kaybeden kırmızı-beyazlılar, sonraki setleri 25-23, 25-21 ve 25-21 alarak maçtan 3-1 galip ayrıldı. B Grubundaki beşinci galibiyetini alarak 15 puan toplayan Ziraat Bankası, grubu lider tamamladı ve adını ikinci tura yazdırdı.

Haberin Devamı

İŞİMİZ BUNDAN SONRA BAŞLIYOR

Voleybol CEV Denizbank Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde 12’li play-off’a kalan Halkbank’ın antrenörü Lorenzo Bernardi, “Asıl iş bundan sonra başlıyor” dedi. Bernardi, Budvanska Rivijera karşısında galibiyeti kolay elde ettiklerini belirtip, şunları söyledi. “Oyuncularımız iyi bir maç çıkardı. Tur atladığımız için mutluyuz. Asıl iş bundan sonra başlıyor. Bundan sonrasını düşünüyoruz. Güçlü takımlar bizi bekliyor. Her biri kendi liglerinde lider olan ekipler. İkinci turda şansa yer bırakmayıp daha iyi oynamalıyız. Bundan sonra çok daha iyi bir performans göstermeliyiz.”

RAKİPLERİN HEPSİ ZORLU

Cev DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde, grup maçları tamamlanırken, gözler kura çekimine çevrildi. Halkbank, Ziraat Bankası ve Arkas’ın yanı sıra Rusya’dan Belogorie Belgorod ve Zenit Kazan, İtalya’dan Trentino, Cvitanova ve Modena, Polonya’dan Belchatov, Rzeszow ve Gdansk, Fransa’dan Tours VB turu geçen takımlar oldu. Ligde 2. tur, deplasmanlı lig usulüne göre 2 karşılaşma üzerinden yapılacak. İlk maçlar 16-18 Şubat, rövanş maçları ise 1-3 Mart tarihlerinde oynanacak. İkinci tur eşleşmeleri, bugün Lüksemburg’ta yapılacak kura çekimiyle belli olacak. İkinci turdan çıkacak 6 takım ise yine deplasmanlı lig usulüne göre yapılacak 3. turda, yarı finale çıkma mücadelesi verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!