Avrupa’ya gitmeyi gençken isterim

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’ya gitmeyi gençken isterim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2021 00:21

İspanyol kulübü Real Betis ve İtalyan devi Juventus’un oyuncu izleme ekiplerince takibe alındığı belirtilen 18 yaşındaki futbolcu, “Kendimi daha iyi geliştirmek için bu yaşlarda Avrupa’ya transfer olmak daha büyük avantaj olur düşüncesindeyim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin alt yaş milli takım kategorilerinde forma giyen 18 yaşındaki savunmacısı Abdullah Şahindere, her futbolcu gibi Avrupa’da futbol oynama hayali kurduğunu belirtip, “Avrupa’ya gideceksem, genç yaşta gitmeyi daha çok isterim. Gençken giderseniz kendinizi daha çok geliştirebilirsiniz. Orada daha elit bir çalışma alanı var” diye konuştu.
Gençlerbirliği’nin sezon başında Avrupa kulüplerinin radarına giren savunmacısı Abdullah Şahindere’yi, İspanyol kulübü Real Betis ile İtalyan devi Juventus’un oyuncu izleme ekiplerinin takibe aldığı belirtilmişti.
U-15, U-16, U-17 ve U-19 Milli takımlarında forma giyen Abdullah Şahindere, bu sezon ligde henüz forma şansı bulamazken, Ziraat Türkiye Kupası üçüncü turunda Pendikspor ile oynanan müsabakada görev aldı ve 90 dakika sahada kaldı.

11 YAŞINDA ULUBEYSPOR’DAN ALINDI

2003 Ağrı doğumlu olan Abdullah Şahindere gibi ağabeyi Musa Şahindere de Gençlerbirliği takımında forma giyiyor. Futbola küçük yaşta Ulubeyspor’da başladığını hatırlatan Abdullah, şöyle konuştu:
“11 yaşındayken, Gençlerbirliği ile bir hazırlık maçı yapmıştık. O maçta Gençlerbirliği’ni 3-2 yenmiştik. İki golü ağabeyim Musa Şahindere, bir golü de ben atmıştım. Daha sonra temasa geçerek bizi transfer ettiler. Ağabey-kardeş aynı takımda olmak inanılmaz bir duygu. Anlatılmaz yaşanır derler ya aynen o şekilde. Saha içinde de yan yana pozisyonlarda oynuyoruz. O hata yapacak olursa onun hatasını telafi etmek için daha çok çaba gösteriyorum. Hem saha içinde hem da saha dışında birbirimize destek vererek daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Eleştiri aldığım zaman kafama takmamayı çalışıyorum. Oyunuma etki etmesine izin vermiyorum. Futbolu bırakma noktası illaki her futbolcunun aklına gelmiştir. Ben sürekli çabalayıp, iyi yerlere gelmek için gayret gösteriyorum.”

ARDA KIZILDAĞ BANA YARDIMCI OLUYOR

“Antrenmanlar dışında da çalışıyorum. Stoper olarak özellikle kafa toplarına daha çok çalışıyorum. Uzun ve isabetli top atma idmanları yapıyorum. Savunmadaki Arda ağabey ile beraber çalışıyoruz. Bana çok destek oluyor. Topla çıkışlarımda eksiğim olduğunu düşünüyordum. Üstüne giderek bu durumu düzelttim. Fiziksel eksiğimi de kapatmak için çalışıyorum. Sezon başlamadan önce Real Betis ile ilgili bir süreç yaşandı. Yönetimimiz bu konuyla daha çok ilgilendi. Ben çok fazla ilgilenmedim. Bana fazla bir şey söylenmiyordu. Olsaydı yine olurdu. Herkesin hayali Avrupa. Demek ki yetişmedi. Fazla da bilgim yok. Juventus ile ilgili hiçbir bilgim olmadı. Real Betis’i duydum. Avrupa’ya genç yaşta gitmek isterim. Gençken gidersen kendini daha çok geliştirebilirsin. Farklı yaş kategorilerinde milli takımlarda oynadım. A Milli Takım formasını da en kısa sürede giymeyi isterim.”

MERİH DEMİRAL’IN SAVAŞÇI YAPISI VAR

“Küçük yaşta Beştepe’ye geldim. Altyapıdaki tüm hocalarımın bende çok büyük emeği var. İdolüm, milli takımda forma giyen ve İtalya’da başarılı sezonlar geçiren Merih Demiral. Onun savaşçı, mücadeleci oyununu çok beğeniyorum. Onun gibi olmayı hayal ediyorum. Daha öncesinde Real Madrid’li Sergio Ramos’u örnek alırdım. Takım içinde arkadaşlığımız çok iyi. 5 maçlık yükselişte bunu çok iyi yansıttık. Maç sabahı erken kalkar ve güzel bir kahvaltı yaparım. Oynayacaksam kafamı iyice müsabakaya veririm. Maça giderken de müzik dinlerim. Totem olarak sol koluma bir flaster bağlarım. Şans getirdiğine inanıyorum. Takmadığım zaman kötü oynayacağımı hissediyorum.”

Haberin Devamı

MERT’E MİLLİ DAVET

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin genç oyuncularından Ulusoy Mert Kabasakal, U-18 Milli Takımı’nın 10-12 Kasım 2021 tarihlerinde Priştine’de Kosova ile oynayacağı hazırlık müsabakalarının aday kadrosuna çağrıldı. Sezon başında Gençlerbirliği’nden, Fenerbahçe’ye geçen Emir Ortakaya da milli takıma çağrılan oyuncular arasında yer aldı.

 

DERBİ HAZIRLIĞI TEMPOLU SÜRÜYOR

Gençlerbirliği, Ankara Keçiörengücü ile hafta sonunda oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde yoğun tempoyla sürdürüyor. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) 7 Kasım Pazar günü Aktepe Stadı’nda oynanacak derbi maçında, hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy’u görevlendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!