Avrupa kulvarında Başkent rüzgârı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa kulvarında Başkent rüzgârı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2021 14:39

Halkbank, Challenge Kupasında 8’li final turuna kalırken, Spor Toto, CEV Kupası’nda son 16 takım arasına adını yazdırdı. Ziraat Bankkart ise Şampiyonlar Ligi’nde grup maçlarına galibiyetle başladı.

Haberin Devamı

Voleybol Avrupa kupalarında başkenti temsil eden 3 takım; Ziraat Bankkart, Halkbank ve Spor Toto, yarıştıkları kulvarlarda elde ettikleri başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor.

Türkiye’yi CEV Challenge Kupasında temsil eden Halkbank, Bosna ekibi OK Bosna Sarajevo’yu ikinci maçta da 3-0 mağlup ederek 8’li finallere yükseldi.
TVF Başkent Voleybol Salonu’nda üst üste iki gün OK Bosna Sarajevo takımını ağırlayan mavi-beyazlılar, rahat set skorları ile rakibini yendi. Halkbank, 2 müsabakayı da birer saatte tamamladı. 2. karşılaşmada, Halkbank’ta 14 sayı ile oynayan Bozidar Vucicevic müsabakanın an skorer oyuncusu oldu.

YENİ RAKİP AVUSTURYA’DAN UNİON

Efeler Voleybol Ligi’nin namağlup lideri Başkent ekibi, bu sonuçla kupadaki dördüncü maçını da yenilgi almadan tamamlamış oldu.
Halkbank, 8’li final turunda Avusturya temsilcisi Union Raiffesien Waldtvıertel ile eşleşti. Mavi-beyazlılar, Avusturyalı rakibini de elemesi halinde Talınn Technical University (Litvanya)-Volley Schönenwerd (İsviçre) eşleşmesinin galibi ile çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.

SPOR TOTO RÖVANŞI ALMAYI BAŞARDI

Geride kalan sezon Kupa Voley’i kazanan Spor Toto Erkek Voleybol Takımı, CEV Kupası 16’lı Finaller Turu eşleşmesinin rövanş maçında diğer Türk ekibi Arkas’ı 3-1 yenip, tur atladı.
Efeler Ligi’nde 5 ve 6. sırada birbirini izleyen iki ekibin İzmir’deki ilk kapışmasından 3-2 galip ayrılan taraf Arkas olmuştu. Spor Toto, TVF Başkent Voleybol Salonu’ndaki rövanşta rakibini yenip, adını üst tura yazdırdı. CEV Kupası’nda son 16 takım arasına giren Spor Toto, 8’li finallerde Vero Volley Monza (İtalya)-Mladost Zagreb (Hırvatistan) karşılaşmasının galibi ile eşleşecek.

SON ŞAMPİYONDAN HAZLI BAŞLANGIÇ

Efeler Voleybol Ligi’nin son şampiyonu Ziraat Bankkart ise CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne fırtına gibi başladı.
Ziraat Bankkart, B Grubundaki ilk maçında Belçika temsilcisi VC Greenyard Maaseik’i TVF Başkent Voleybol Salonu’nda ağırladı.
Oyunun ilk setinde rakibi karşısında zorlansa da 26-24’lük skorla kazanmayı başaran kırmızı-beyazlılar, sonraki setlerde üstün oynayıp karşılamadan galip ayrıldı.

Haberin Devamı

LİGE DÖNÜŞ 3 PUANLA OLDU

Haberin Devamı

Axa Sigorta Efeler Ligi’nde 12. hafta heyecanı Bingöl Solhan Spor - Ziraat Bankkart mücadelesi ile başladı.
Karşıyaka Merkez Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Ziraat Bankkart rakibine set vermeden 3-0 kazandı. Müsabakanın setleri 25-23, 25-21 ve 25-16 sonuçlandı.
Ziraat Bankkart, CEV Şampiyorlar Ligi B Grubu’nda 15 Aralık’ta Polonya temsilcisi Projekt Warszawa ile karşılaşacak. CEV Şampiyonlar Ligi maçı öncesi aldığı bu galibiyet ile moral depolayan Ziraat Bankkart, puanını 30’a yükseltti.
Efeler Voleybol Ligi’nin 12. haftasında, Spor Toto 12 Aralık pazar günü deplasmanda Fenerbahçe HDI Sigorta ile karşılaşacak. Lider Halkbank ise 13 Aralık’ta Arkas’ı başkentte ağırlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!