AVM yönetimine Türk Lirası Çağrısı

Güncelleme Tarihi:

AVM yönetimine Türk Lirası Çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 15:53

365 AVM’deki dükkân sahipleri, AVM yönetimine kira sözleşmelerini Türk Lirası’na çevirme çağrısında bulunarak imza kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

Kampanyayı başlatan Müjgan Şanlı, “Kira giderlerimizin sabit olmaması geleceği görmemizi engelliyor” dedi. 100 dükkânın bulunduğu AVM’de, iş yeri sahiplerinin yarısından fazlasının imza kampanyasına destek olduğunu kaydeden Şanlı, şunları söyledi:

EKONOMİK DÜZENİMİZİ BOZUYOR

“Kiralar, Euro bazında olduğu için ödeyeceğimiz miktar her ay değişiklik gösteriyor. Sözleşmenin başladığı tarihte Euro kuru, bu kadar yüsek değildi. Şuanda kira bedelleri başladığımız tarihin oldukça üzerine çıktı ancak kazancımız kazancımız bu doğrultuda artık göstermedi. Planlarımızı aylık giderlerimiz doğrultusunda yapıyoruz. Ekonomik düzensizlik nedeniyle bir çok dükkân kapandı. Kiralar Türk Lirası’na dönerse bizde kendi gelişimimizi yönetebiliriz. Diğer büyük AVM’lerde olduğu gibi Türk Lirası’na geçmek istiyoruz.” 

Haberin Devamı

3 AVM TL’YE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Alışveriş merkezlerinin patronlarına sesleniyorum, eğer vatanseversek şu dövizleri TL’ye çevirelim” çağrısına Başkent’teki üç alışveriş merkezinden (AVM) destek gelmişti.
Çağrıya destek veren Armada, Panora ve Nata Vega Aralık 2016’dan itibaren kira sözleşmelerini, isteyen kiracıları için Türk lirasına çevirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!