ATO’dan sicil belgelerine indirim

Güncelleme Tarihi:

ATO’dan sicil belgelerine indirim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2018 09:45

ATO, Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında, üyelerine destek için Oda sicil belgeleri yüzde 10 indirimle verecek. Öte yandan, yeni kurulacak şirketlerden 600 TL’lik defter bedeli alınmayacak, 200 TL’lik defter tastik işlemleri ücretsiz yapılacak.

Haberin Devamı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katıldığı ATO Aylık Olağan Toplantısı’nda, 31 aralık tarihine kadar geçerli olmak üzere Oda Sicil Müdürlüğü tarafından verilen belgelerde yüzde 10 indirim yapılmasına, internet üzerinden dijital imzalı olarak verilen belgelerin ise ücretsiz olmasına oy birliğiyle karar verildi. ATO Başkanı Gürsel Baran “Bu kararla Ankara Ticaret Odası olarak Enflasyonla Topyekün Mücadele’de de yerimizi almış olduk. Zaman üyelerimizin yanında olma zamanı” dedi. Mevcut ekonomik şartlarda yeni şirketler kurulmasının önemine dikkati çeken Baran, “Bu zor zamanlarda şirket kuran üyelerimize de destek olma kararı aldık. Şirket kuruluşlarında ATO Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tasdiki zorunlu defterler var. Örneğin Anonim Şirket kuruluşunda 7 ayrı defterin alınması ve tasdik edilmesi gerekiyor. 600 lira tutan bu defterleri ücretsiz verdiğimiz gibi, yaklaşık 200 liralık tasdik işlemlerini de ücretsiz yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KREDİ KULLANIMI KOLAYLAŞMALI

Kaynak sıkıntısı yaşayan ATO üyelerini desteklemek için iki yılda üçüncü kez KOBİ Destek Kredisi’ni başlattıklarını kaydeden Baran, toplam 3 milyon TL’lik kredi hacmi oluşturduklarını söyledi. Baran, KOBİ Destek Kredisi’ne başvuran 6 bin 64 üyeden sadece bin 804’ünün kredi kullanabildiğini belirterek, “Üyelerimiz kredi kullanmakta zorluk çekiyorlar. Biz imkânlarımızın tamamını bankalara gönderdik” diye konuştu. Baran, bankaların da kredi kullandırma konusunda kolaylık sağlamalarını istedi.


DÖNEM FAİZLERİ ERTELENMELİ

Dönem faizlerinin ertelenmesi talebini de yineleyen Baran, “İlerleyen günlere ilişkin fiyatlandırma yapamamak işlerin durma noktasına gelmesine yol açıyor. Bu süreci atlatmak için dönem faizlerinin ertelenmesinin de içinde olduğu bir dizi desteğe ihtiyaç var. Ortalama 700 gün süren kamu ödemelerinin bir an önce yapılması piyasayı hareketlendirecektir” değerlendirmesinde bulundu. ATO Başkanı Baran, ATO’nun 67 meslek komitesinin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren kapsamlı bir dosyayı da Bakan Pekcan’a sundu.

Haberin Devamı

ATO İLE GURUR DUYUYORUZ

Ticaret Bakanı Pekcan, enflasyonla mücadeleye verdiği destek nedeniyle ATO’ya teşekkür etti. ATO’nun Cumhuriyet ile yaşıt olduğunu hatırlatan Bakan Pekcan, “157 binden fazla üyesi bulunan Ankara Ticaret Odası ve iş insanları ile gurur duyuyoruz. Ankara sizin sayenizde Türkiye ekonomisinin ikinci ili olmayı başardı ve en büyük ihracatçılarından birisi oldu. İhracat rakamı da 6.7 milyar” dedi. Yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını söyleyen Pekcan, sektör odaklı sıkıntıları not aldığını ve bunları değerlendireceklerini vurguladı. ATO’nun ilettiği sorunlarla birlikte çözüm önerilerinin de ortaya konmasını isteyen Pekcan, “Bizim ürettiğimiz çözüm sizin işinize yaramayabilir. Sorun ve çözüm önerileri olarak verirseniz biz mümkün olduğunca gerçekleştirmeye çalışacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!