ATO seçimi ertelendi

Güncelleme Tarihi:

ATO seçimi ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 16:06

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO), ekimde başlayıp kasımda tamamlanması gereken organ seçimleri, 2018'in Nisan ayına ertelendi.Bakanlar Kurulu’nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO), ekimde başlayıp kasımda tamamlanması gereken organ seçimleri, 2018'in Nisan ayına ertelendi.
Bakanlar Kurulu’nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, ATO'nun bu yılın ekim ayında başlayıp kasım ayında tamamlanması gereken organ seçimlerinin gelecek yıl nisan ayında yapılması, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ilgili yazısı üzerine Bakanlar Kurulu’nca kararlaştırıldı.
ATO seçimleri ertelenirken, kalan 364 oda ve borsada seçimler 1 Ekim itibarıyla başlayacak ve kasım sonuna kadar da tamamlanacak. Bu seçimler sonrasında da TOBB’un seçimli genel kurulu yapılacak.

Hürriyet Ankara yazarı Deniz Gürel, 4 Ağustos’taki “ATO’da son durum” başlıklı yazısında, ATO seçiminin ertelenebileceğini kaydetmişti.

NELER YAŞANDI

Haberin Devamı

Eski ATO Başkanı Salih Bezci ve 11 yönetim kurulu üyesi 2016 yılı Ekim ayı sonunda görevlerinden istifa edince, ATO’da Olağanüstü Genel Kurul kararı alınmıştı. Olağanüstü Genel Kurul öncesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek ile Gürsel Baran yarışmıştı. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan seçimler sonucunda Osman Gökçek 86 oyda kalırken, diğer aday Gürsel Baran 100 oy ATO Başkanı seçilmişti.
ATO seçimleriyle ilgili geçtimiz haftalarda çıkan KHK ile de oda ve borsa seçimlerinde oy kullanabilmek için seçim tarihi itibarıyla ‘en az iki yıldır oda ve borsaya kayıtlı olma’ şartı getirilmişti. Düzenleme sonrası açıklama yapan ATO Başkanı Gürsel Baran, “Seçim manipülasyonuna KHK ile dur denildi” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!