Atlı polisler geliyor

Güncelleme Tarihi:

Atlı polisler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 00:00

Toplumsal olaylardan, asayişin sağlanmasına kadar alanda görev yapan atlı polisler, katıldıkları merasimlerde ve sportif faaliyetlerde emniyet teşkilatını gururla temsil ediyor.

EMNİYETİN övünç kaynağı olan atlı polisler, toplumsal olaylardan park ve mesire alanlarında asayişin sağlanmasına kadar birçok alanda devriye görevi yapıyor. Atlı polisler, merasim ve sportif faaliyetlerde de emniyet teşkilatını başarıyla temsil ediyor. Atlı Polis Grup Amirliği, bünyesinde çoğunluğu Macar ırkı 25 atla hizmet veriyor. Amirlik bünyesinde 1 emniyet amiri, 2 komiser, 61 polis memuru ile biri kadın 3 veteriner, 1 bekçi ve 3 teknisyen yardımcı bulunuyor. Atlı birlikte ayrıca, 1 saraç, 1 nalbant, 5 yemci, 5 ahır bakıcısı ve 5 de seyis olmak üzere 17 sözleşmeli personel görev yapıyor.

Yeni 6 tay dünyaya geldi

Atların 3 metre yüksekliğinde ve içerisinde havalandırma, kanalizasyon, yemlik ve suluk gibi zaruri ihtiyaçları karşılanabilecek düzeyde hazırlanan yerlerde barındırıldığını belirten yetkililer, atların duyarlı ve hassas canlılar olduğunu, at yetiştirmenin kolay olmadığını dile getirdiler. Birlikteki atların çoğunluğunun Romanya’dan getirildiğini anlatan yetkililer, birlik bünyesinde de 6 tayın dünyaya geldiğini, bu göreve gelecek atların da ‘’ılık kanlı’’ atlardan seçildiğini bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!