ATİD Başkan Yardımcısı Yorulmaz: Ankara’nın turizm geleceği çok parlak

Güncelleme Tarihi:

ATİD Başkan Yardımcısı Yorulmaz: Ankara’nın turizm geleceği çok parlak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 09:57

ATİD Başkan Yardımcısı Yorulmaz: Ankara’nın turizm geleceği çok parlak

Haberin Devamı

Yavuz ÇİFÇİ/ HAYMANA, (Ankara) (DHA)- HAYMANA Doktorun Oteli Genel Müdürü ve Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkan Yardımcısı Ali Cenk Yorulmaz, "150 ülkeden termallerimiz için turist geliyor. Ankara turizminin geleceği çok parlak" dedi.
Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkan Yardımcısı Ali Cenk Yorulmaz, son yıllarda termal turizmine yapılan yatırımlarda önemli geri dönüşler sağlandığını söyledi. Tanıtımın bu gelişmede büyük etken olduğunu kaydeden Yorulmaz, “Dünyanın her bölgesinden termal sularımızı kullanmak için turist geliyor. Termal turizmi için 150’ye yakın ülke Türkiye’yi tercih ediyor. Ankara bu konuda son dönemde yıldızı parlayan kent oldu” diye konuştu.
Yorulmaz, termal turizm için başta Türk cumhuriyetleri olmak üzere Rusya, Orta Doğu ağırlıklı taleplerin yoğun olduğunu belirterek, son dönemde Irak, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt gibi ülkelerden gelen turistler olduğuna dikkati çekti. Bu ilginin odağındaki illerin başında Ankara’nın geldiğine dikkati çeken Yorulmaz, “Haymana, Kızılcahamam ve Ayaş ilçeleri olarak eğer gerekli tanıtımı yapabilirsek bu konuda en önemli cazibe merkezi olacaktır. Termal sularımızın yüksek kalitesi bunun en önemli ayağını oluşturmaktadır” dedi.
Yorulmaz, şunları söyledi:
“Türkiye sağlık turizminde hızla büyüyor. Şu andaki konumumuz dünya 4’ncülüğü. Yılda 750 bin hastaya hizmet veren sağlık turizmimiz, 5.6 milyar dolar gelir elde etmiştir. Türkiye olarak 2018 hedefimiz  800 bin hastayla 7,5 milyar  dolar gelir olacak. Bu büyümede termal tesislerimizde önemli rol oynuyor. Son yıllardaki tanıtıma ve fuar faaliyetlerimize verdiğimiz önem bu başarıyı getirdi. Biz ATİD olarak bu yıl dünyanın en önemli Turizm fuarlarına katılacağız. Buralarda açtığımız stantlarda özellikle termal tesislerimizi tanıtıyoruz. Farklı  dillerde hazırladığımız  tanıtım materyallerini turizm profesyonelleri ile paylaşıyoruz. Geçen yıl bu aktif tanıtımın çok büyük faydasını gördük. Bu senede daha yüksek bir katılımla bu ilginin artmasını sağlayacağız.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!