'Atatürk Ankara'da' Yenimahalle'de 97'nci yıl coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Ankarada Yenimahallede 97nci yıl coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 12:00

'Atatürk Ankara'da' Yenimahalle'de 97'nci yıl coşkusu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ATATÜRK'ün Ankara'ya gelişinin 97'nci yıl dönümü, Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü işbirliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Atatürk Ankara'da' adlı etkinlikle kutlandı.

Türklerin yiğitlik ve mertlik simgesi olarak bilinen 'Sinsin' oyunu ile başlayan kutlamaya, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan'ın yanı sıra Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, eski milletvekilleri, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ve Ankaralılar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecede çok amaçlı salonu hınca hınç dolduran başkentliler, ilk olarak Şef Ali Abacı yönetiminde sahne alan Ankara Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu'nun verdiği konserle coştu. Konserde türkülere eşlik eden Seymenler ve Bacıerenler'in performansı da büyüledi.

İLK DEFA BİR İSLAM ÜLKESİ DEMOKRASİYİ SEÇTİ

Gecede Başkentlilere seslenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bugün Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 97'nci yıldönümünü kutluyoruz. Biz bu ülkeyi zor kurduk, zor kurtardık. Düşüncesi, ırkı, inancı ne olursa olsun Atalarımız, Mustafa Kemal'in önderliğinde başlattıkları bir savaşla bu ülkeyi Sevr'den Lozan'a getirdiler. Lozan'la bağımsızlığımız sağladık ve bugünlere geldik. İlk defa bir İslam ülkesi Cumhuriyetinde demokrasiyi seçti, yani kula kulluğu reddetti. Mustafa Kemal ve arkadaşları padişahlığı, diktatörlüğü, saltanatı, sultanlığı reddederek, milletin iradesini millet kendi tayin edecektir diyerek, demokratik laik Cumhuriyeti kurdular. O günden bu günlere geldik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!