AŞTİ’yi Mamak’a taşımak vatandaşı zorlar

Güncelleme Tarihi:

AŞTİ’yi Mamak’a taşımak vatandaşı zorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 01:32

AŞTİ Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği Başkanı Mustafa Tekeli, AŞTİ’nin Mamak’a taşınmasını istemediklerini belirterek, “Raylı sistemle ulaşım olmadığı için vatandaş da mağdur olur” dedi.

Haberin Devamı

ATO’nun nisan ayı toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “AŞTİ’yi Mamak’a taşıyacağız” açıklamasına yanıt veren AŞTİ Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği Başkanı Mustafa Tekeli, “AŞTİ Mamak’a taşınmamalı” dedi. Son dönemde sürekli gündeme gelen taşınma sürecinin vatandaşı mağdur edeceğini savunan Tekeli, “AŞTİ esnafı ve vatandaşların görüşleri alınmadan bazı kararlar veriliyor. Konunun asıl muhatabı olan iki tarafın da Söğütözü’nde bulunan alandan taşınma noktasında olumsuz görüşleri var. Zaten ekonomik ve teknik açıdan da olduğumuz yer gayet iyi” dedi.

CİDDİ SIKINTILAR YAŞANDI

AŞTİ’nin mevcut haliyle fazlasıyla yeterli olduğunu dile getiren Tekeli şunları söyledi: “Mevcut arazi 600 bin metrekare üzerinde ve 200 bin metrekaresi kapalı alan. Mevcut otobüs firması sayı 215 ve bunun yanında 300 kadar içinde büfe restoran, eczane gibi esnafı barındıran işletme var. Bütün bu insanları alarak, 120 bin dönümlük araziye taşımak çok mantıklı değil. Bunun yanı sıra ana yollar ve raylı sistemler düşünülürse AŞTİ yerine Mamak’a gidecek olan yolcular çok ciddi sıkıntılar yaşayacak. Yıllık 50 milyon lira getirisi olan bir işletme olarak, firmaların ve esnafın görüşünün alınması gerektiğini düşünüyor ve taşınmak istemiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!