AST’tan yeni sezona ‘Selamun Kavlen’

Güncelleme Tarihi:

AST’tan yeni sezona ‘Selamun Kavlen’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2012 00:00

Yarım asırdır aynı sahnede Başkentli tiyatro severler için perde açan AST, yeni sezona “Selamun Kavlen Karakolu” ile merhaba dedi.

Haberin Devamı

Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) yeni sezonda perdelerini, “Selamun Kavlen Karakolu” ile açtı. Yaklaşık 50 yıldır aynı yer aynı mekanda sahne aldıklarını dile getiren AST Genel Müdürü Hakan Güven, “Bu başarının arkasında büyük bir emek var. Şimdi yeni oyun ve yepyeni bir heyecanla Ankaralı tiyatro severleri yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ

“Yeni oluşumumuz çerçevesinde gelecek 50 yılın planını yapıyoruz” diyen Güven, Ankara’da tiyatronun sorunlarına da değinerek, şunları söyledi:
“Bir özel tiyatronun aynı mekanda yıllarca ayakta durması çok önemli. Yeni yönetim ile birlikte biz AST’ı ayakta tutabilmek için çalışıyoruz. Seyircinin bir kısmından üvey evlat muamelesi görüyoruz ama AST sahnesinin tozunu yutmayan oyuncu kalmadı.

Haberin Devamı

İVME İSTANBUL’A KAYDI

Burası bambaşka bir yer. Zamanında kapılarında oluşan kuyrukların, caddenin sonuna kadar gittiği günlere şahit olduk. Ancak zamanla popüler kültüründe etkisiyle ivme İstanbul’a kaydı. Önce sanatçıların bir kısmı Ankara’yı, sonra da seyirci tiyatroyu terk etti. Bugün İstanbul’da sahne alan sanatçılar AST geçmişleri ile övünürler. Çünkü bu sahnenin kendine has bir büyüsü var.”

İKİ SAHTEKAR KARAKOL AÇIYOR

Ankara Sanat Tiyatrosu yeni sezonunu Selamun Kavlen Karakolu ile açtı. Aziz Nesin’in yazdığı oyunu Yücel Erten tiyatroya uyarlayıp yönetiyor. İki sahtekarın karakol açıp insanları dolandırdığı oyunda, sahtekarların zaman içinde devlet tarafından da ciddiye alınması konu ediliyor. Beş ay önce hazırlanmaya başlanan oyunda Mehmet Ulusoy, Mahir İpek, Hakan Güven, Ali Seçkiner, Yıldırım Şimşek, Ali Seçkiner Alıcı, Erdem Uysal, Nalan Güreş, Gizem Aldemir, Özgürcan Çevik, Mustafa Bilgin ve Özgün Aydın gibi isimler yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!