Aslı’nın böbreğiyle 25 gün yaşayabildi

Güncelleme Tarihi:

Aslı’nın böbreğiyle 25 gün yaşayabildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2009 00:00

Mersin’de jet ski kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen ODTÜ öğrencisi Aslı Tarım’ın böbreği kendisine nakledilen Metin Konuş, genç kızın böbreği ile 25 gün yaşadıktan sonra yaşamını kaybetti.

Kahramanmaraş’ta dokuz yıldır organ bekleyen SSK emeklisi Metin Konuş, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi’nde 14 Eylül’de yapılan operasyonla, Mersin’de jet ski kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen Aslı Tarım’ın bir böbreğini almıştı. Ameliyat sonrası gayet iyi gözüken ve basın mensupları ile konuşan Metin Konuş, dokuz yıldır bu anı beklediğini açıklamıştı. Ameliyat sonrası bir süre hastanede gözetim altında tutulan Konuş, daha sonra taburcu edilmişti.

Solunum yetmezliği

Evinde eşi ve çocukları ile gününü geçiren Konuş, önceki gün aniden rahatsızlandı. KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Metin Konuş’un solunum yetmezliği sonucu dün hayatını kaybettiği öğrenildi. Genç kızın böbreği ile 25 gün yaşayan Konuş, Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Adil Mezarlığı’nda toprağa verildi.

KSÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu, Konuş’un ölümünün kendilerini çok üzdüğünü belirterek, “‘’Metin Konuş’a hastanemizde beşinci böbrek naklini gerçekleştirmiştik. Ameliyat gerçekten çok başarılı geçmiş ve kendisi de iyi durumdaydı. Ama, bu tür durumlar oluyor. Uzun süre diyalize girdiği için ilaçların yan etkisi olabileceğini düşünüyoruz. Nefes alamadığını doktoruna söylemiş. Arkadaşlarımız hemen müdahale etmiş, ancak kurtaramamış. Çok üzgünüz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!