Aşkta ve Savaşta Muhteşem Osmanlı

Güncelleme Tarihi:

Aşkta ve Savaşta Muhteşem Osmanlı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2011 00:00

Osmanlı padişahlarının kişisel mektupları ile minyatür kurşun askerler ve maketlerden tarihi savaşların sergilendiği Aşkta ve Savaşta Muhteşem Osmanlı sergisi 15 Kasım’a kadar CEPA AVM’de görülebilecek.

1500’lü yıllarda Hürrem Sultan tarafından kaleme alınan yedi adet, Pargalı İbrahim tarafından Hatice Sultan’a yazılan aşkın ve sevginin masumiyetini yansıtan 10 adet kişisel mektup ile I. Abdülhamit’ten Ruhşah Hanım’a yazılmış iki mektubun sergilendiği etkinlikte en büyük ilgiyi, Hürrem Sultan tarafından Kanuni Sultan Süleyman’a yazılan aşk mektupları görüyor.
İlk gün 27 bin ziyaretçi
CEPA AVM Genel Koordinatörü Atilla Işıldar sergi ile ilgili olarak, şunları söyledi:
“1 Kasım Salı günü ziyaretçilerimizin beğenisine sunduğumuz sergimizi ilk gün yaklaşık 27 bin kişi ziyaret etti. Sergimiz bünyesinde iki farklı konsept barındırıyor. İlki Osmanlı arşivi uzmanları tarafından tarihi kitaplar ve kaynaklar taranarak derlenen toplam 19 adet mektup. İkincisi ise Yazar Abdullah Turhal tarafından derlenerek Ankaralıların beğenisine sunduğumuz ve tarihimizde önemli yere sahip olan Niğbolu, Varna, İstanbul’un fethi, Mohaç, II. Viyana savaşlarının ve Osmanlı ordusunun sefere çıkışının minyatürlerle canlandırıldığı konsept. 15 Kasım tarihine kadar halkımızın ziyaretine açık olan sergimize tüm Ankaralıları bekliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!