ASKİ: Çubuk’un 1 litre suyu eksilmeyecek

Güncelleme Tarihi:

ASKİ: Çubuk’un 1 litre suyu eksilmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2021 23:39

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın, “Çubuk’u susuz bırakır” dediği projeyle ilgili ASKİ’den açıklama geldi. ASKİ yetkilileri, “Çubuk’un 1 litre suyu eksilmeyecek” dedi.

Haberin Devamı

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın ilçeyi susuz bırakacağını iddia ettiği, ASKİ Genel Müdürlüğü’nün Çubuk 2 Barajı’ndan pompasız doğrudan Akyurt’a su götürme projesiyle ilgili ASKİ’den de açıklama geldi. ASKİ yetkilileri iddialarla ilgili, “Aynı hat, aynı su. Çubuk’un 1 litre suyu eksilmeyecek” dedi. 24 kilometrelik hatta kazı çalışmalarının tam kapanma süreci bitimine kadar tamamlanmasını planladıklarını ifade eden yetkililer, özetle şu bilgileri verdi:

ÇOK KÂRLI BİR YATIRIM

“35 milyon 800 bin lira sözleşme bedeli olan bu proje ile 7 milyon liralık enerji maliyeti sağlayacağız. Proje, tasarruf sayesinde 5 yılda zaten kendisini amorti edecek. Akyurt’a ve Çubuk’a verilen su aynı su, aynı hat. Sadece Pursaklar’dan Akyurt’a giden isale hattının 155 metrelik terfisi ortadan kaldırılarak, elektrik maliyeti minimuma indiriliyor. Proje, Ankara’nın Master Planı içinde de yer alan çok kârlı bir yatırım. Biz Ankara’nın gününü değil, geleceğini kurtarma peşindeyiz. Bu projenin onaylanma tarihi tesadüfe bakın ki 5 Mayıs 2017. 4 yıl önce planlanmış, şimdi hayata geçiriyoruz.”

ASKİ: Çubuk’un 1 litre suyu eksilmeyecek


ESKİ HALİNE GETİRİLECEK

Haberin Devamı

Yetkililer, asfaltın tahrip edilmesine ilişkin eleştirilerle ilgili, “Bu yol Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir yoldur. Borular çok dikkatli bir şekilde döşeniyor. Tam kapanma süresi bittiğinde bu yoldan çıkmış olacağız, anında asfaltlanıp yol eski haline getirilecek” ifadelerini kullandı.

ASKİ Genel Müdürlüğü’nün Akyurt’a su götürme projesi, Çubuk ve Akyurt belediyelerinde görüş ayrılığına neden olmuş, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, “Çubuk’u susuz bırakır” derken Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, “Mağduriyet oluşturmayacak” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!