Asırlık yardım kazanı

Güncelleme Tarihi:

Asırlık yardım kazanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2022 14:36

Kızılay’a bağlı Dr. Naki Akkerman Aşevi’nde 103 yıldır kaynayan kazanlarda hazırlanan yemekler, ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaşıyor. Ramazan nedeniyle en hareketli günlerini yaşayan aşevinde, günlük 10 bin kişilik yemek hazırlanıyor.

Haberin Devamı

KIzılay, Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara’da da yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtmayı sürdürüyor. 1919 yılında kurulan ve 103 yıldır kaynayan kazanlarıyla ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Altındağ’daki Dr. Naki Akkerman Aşevi'nde, bu ramazan ayında da günlük 10 bin kişiye yemek hazırlanıyor. Hazırlanan yemekler aşevinde, Ankara'nın dört farklı dağıtım noktasında ve kimsesizlerin kaldığı 4 farklı otelde dağıtılıyor. Ayrıca yemeklerin bir kısmı da paketlenerek aşevine veya dağıtım noktalarına gelemeyecek durumda olan hasta, yaşlı, engelli vatandaşların evlerine ulaştırılıyor.

Asırlık yardım kazanı


BAĞIŞÇILARIMIZIN GAYRETLERİYLE YAPILACAK

Dr. Naki Akkerman Aşevi’nde pişen yemekleri kaplara koyarak ihtiyaç sahiplerine dağıtan Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, “İçinde bulunduğumuz aşevi 103 yıldır bu kazanlardan ihtiyaç sahipleri istifade ediyorlar. Yurt içinde ve yurt dışında toplamda 400 milyon lira civarında bir yardım çalışmamız olacak. Ramazan boyunca inşallah 8 bin kişi sevindirilecek. Bu bağışçılarımızın büyük gayretleri ile yapılacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!