Aşılarını oldular çağrıyı yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Aşılarını oldular çağrıyı yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2021 15:40

Koronavirüsle mücadele kapsamında 15 yaş ve üstündekilerin aşılanma süreci Ankara’da da sürüyor. Aşılanan gençler, yaşıtlarına da aşı çağrısı yapıyor.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara’da da 15 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan 12 yaş üstü vatandaşların aşılanma süreci devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın belirlendiği ‘Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi’ kapsamında Ankara Şehir Hastanesi’ne gelen 16 yaşındaki Defne Özdemir, uzun süredir aşı olmak istediği için hemen randevusunu aldığını belirterek, aşı yapılırken acı hissetmediğini söyledi. Randevusu tanımlanan herkese aşı olmaları çağrısı yapan Özdemir, “Acı yüzünden endişe duyanların korkmasına gerek yok çünkü aşı yapılırken hissetmiyorsunuz bile. Sağlık açısından da aşının çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

YAŞITLARIMIZIN OLMALARI LAZIM

15 yaşındaki Hilal Akkaya ise aşısını kolayca olduğunu ve herhangi bir sıkıntı yaşamadığının altını çizerek, “Yaşıtlarımın aşı olmaları lazım. Çünkü salgın hala sürüyor ve bu tehlikeli bir durum. Bu virüsten aşı olarak korunabiliriz” ifadelerini kullandı. 16 yaşındaki Ata Bartu Ayvalı ise koronavirüsün ağır geçirilmesinden koruduğu için aşı olduğunu dile getirdi. Muhammed SELİM KORKUTATA/AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!