Aşıklar Kültür Merkezi'nde atıştı

Güncelleme Tarihi:

Aşıklar Kültür Merkezinde atıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 10:23

Aşıklar Kültür Merkezi'nde atıştı

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ASIRLIK geleneği yaşatan usta aşıklar, Mamak Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Aşıklar Şöleni' programında atıştı. Aşıklar; atışma, koçaklama, güzelleme, taşlama ve türkü dallarından sundukları örneklerle salonu dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı. Atışmaların yanı sıra dünya genelinde son dönemde yaşanan güncel olayları da hicveden âşıklar büyük takdir kazandı.
Atışmanın ardından bir konuşma yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut  Akgül, geçmişini tanımayan toplumların geleceğe sağlam adımlarla yürüyemeyeceğini söyledi. Bu toprakların köklü ve zengin bir kültürü olduğunu vurgulayan Akgül, "Köklü ve zengin kültürümüzün güzelliklerini fark etmek, sevmek ve sevdirmek, kültürümüzü gelecek nesillere taşıyarak sürekliliğini sağlamak büyük önem arz etmektedir" dedi. 
Aşıklar Şöleni programına Aşık Yakup Temeli, Aşık Selahattin Dündar, Aşık Erol Ergani, Aşık Haşimi, Ozan Karacakız, Osman Feryadi, Aşık Ali Canani, Aşık Yanık Ayhan, Aşık Ali Oltulu, Şair Nurullah Özkılıç, Şair İsmihan Kördemirci, Eğitimci Yazar İhsan Yalçınkaya katıldı. Programa katılan aşıklar, sergiledikleri yetenekleri ile vatandaşlardan büyük alkış aldılar.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!