Âşık Veysel’i dünyaya tanıtacak eser

Güncelleme Tarihi:

Âşık Veysel’i dünyaya tanıtacak eser
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2022 13:58

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü(UNESCO) tarafından ‘2023 Anma Yıl Dönümleri’ arasına alınan Âşık Veysel’in vefatının 50’nci yıl dönümü dolayısıyla, Türkçe ve İngilizce olarak basımı gerçekleşen ‘Basında ve Ustaların Objektifinden Aşık Veysel’ kitabının tanıtım toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) ev sahipliğinde yapılan toplantıya, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz katıldı.

Âşık Veysel’i dünyaya tanıtacak eser

‘GELECEK NESİLLERİN TANIYACAĞI EVRENSEL DEĞER’

Toplantının ev sahibi olan ATO Başkanı Gürsel Baran, yaptığı açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Aşıklık geleneğinin son büyük temsilcilerinden olan Âşık Veysel, Anadolu’da yetişen bir ozan olarak yaşam felsefesi, insanlığı, dünyayı okuyuşu ve bunları sade bir dille ifade ettiği şiirleriyle tüm ülke tarafından sevildi. Veysel’in duru bir dille yansıttığı hoşgörü, vatanseverlik ve sevgi mesajları, zamandan ve mekândan bağımsız evrensel değerler olarak topluma ışık tutmaya devam ediyor” dedi. Baran, ATO olarak Âşık Veysel’in gelecek nesiller tarafından hakkıyla tanınmasını sağlayacak kitabın kamuoyuyla buluşmasına katkıda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Haberin Devamı

İNGİLİZCEYE ÇEVRİLMİŞ TEK ESER

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ise “Bakanlık olarak sahip olduğumuz kadim kültürümüzü, eşsiz değerlerimizi anlatmak ve geleceğe aktarmak en önemli hedeflerimiz arasında. Biz Âşık Veysel’in türküleriyle, mısralarıyla büyüdük. Öylesine önemli bir değerimiz ki artık onu, onun felsefesini tüm dünya da sahiplenmeye başladı. Bu yıla özel büyük ozanı anlatan bir eser ortaya koymak gerekirdi. Onu da torunu Nazender Süzer Gökçe ve Gürsel Gökçe hazırlamışlar. 12 yıllık bir emeğin eseri olan bu kitap, ozanımızı dünyaya anlatacak İngilizceye çevrilmiş tek eser olmasıyla da ayrıcalıklı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!