Araplar, nefes alanı istiyor

Güncelleme Tarihi:

Araplar, nefes alanı istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2023 17:51

Mamak’ın Araplar Mahallesi muhtarı Durmuş Yılmazer, nüfusu 7 bine yaklaşan mahallelerindeki en büyük eksikliği, “Bir nefes alanına, parka ihtiyacı var” diyerek aktardı.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın sözü muhtarlara bıraktığı Mahalle’nin Nabzı’nda bu hafta Mamak’ın Araplar Mahallesi var. Muhtar Durmuş Yılmazer, mahalleleriyle ilgili ‘öneri, talep ve şikâyetleri’ şöyle anlattı:

Araplar, nefes alanı istiyor

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANDIRILSIN

Araplar Mahallesi, çok eski bir yerleşim yeri. Yaklaşık 7 bin nüfusumuz var. Seçmen sayımız ise 3 bin 500 dolaylarında. 2005-2020 yılları arasında mahallemiz, kentsel dönüşüm sebebiyle oldukça göç verdi. Sonrasında mahallemize TOKİ konutlarının yapılmasının ardından tekrardan göç almaya başladık. Araplar, çok eski bir yerleşim yeri olmasına rağmen, ne yazık ki gelişmekte zorluk çeken bir mahalle, yani bir nevi kör nokta gibi. İncek ve Bağlıca gibi yerleşim alanlarından daha eski bir yerleşim merkeziyiz, fakat oralar bizim mahallemize nazaran daha hızlı gelişti. Bu sebeple mahallemizde devam eden kentsel dönüşüm sürecinin bir an evvel hızlandırılmasını talep ediyoruz. Kentsel dönüşümle birlikte toplamda 3 bin 500 konut yapılması planlanıyor. Şu anda yapılan konut sayısı ise yaklaşık bin 200 civarında. Sabırsızlıkla, kentsel dönüşümün hızlandırılarak bitmesini ve çeşitli donatılara sahip olacağımız günü bekliyoruz.

Haberin Devamı

Araplar, nefes alanı istiyor

Araplar, nefes alanı istiyor

BUNA UYGUN ALANIMIZ DA VAR

Mahallemizin bir diğer belki de en büyük sıkıntılarından birisi de bir park alanının olmayışı. Vatandaşların soluklanacağı, yürüyüş yapacağı ve akşamları oturacağı bir nefes alanına, parka ihtiyaç var. Üstelik buna uygun alanımız da var. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden, Araplar Caddesi ile Şehit Yaver Turan Caddesi arasında bulunan (Okyanus konutlarının altı) 42 dönümlük alana park yapılmasını talep ediyoruz. Park yapılmasını talep ettiğimiz bu alanda, kısa bir süre önce yangın meydana geldi. Tahminimce yangın, duyarsız vatandaşların alana attığı izmaritlerden ya da cam şişelerden ötürü gerçekleşti. Bu alandaki otlar belediye tarafından biçilse de kısa bir sürede hemen uzayabiliyor ve alana atılan şişeler ve izmaritlerden ötürü tehlikeli bir hal alabiliyor. Talebimiz, buranın herhangi olumsuz bir durum yaşanmadan bir an evvel peyzaj düzenlemesinin yapılarak park olarak vatandaşın hizmetine açılması. Haliyle çocuklar için de bir oyun alanı yok. Gençlerin ve çocukların da buna yönelik talepleri var. Özellikle halı saha... Bu isteklerimizi Ankara Büyükşehir Belediyesi ile de görüşmelerimizde ilettik. Hem Ankara Büyükşehir Belediyesi hem de Mamak Belediyesi, mahallemize yönelik gerekli çalışmaları imkânları doğrultusunda yapıyor. Her iki belediyemizin çalışmalarından oldukça memnunuz fakat ivedilikle çözüme kavuşmasını istediğimiz konular da oluyor.”

 

BAKMADAN GEÇME!