Aranın ardından çıkış peşinde

Güncelleme Tarihi:

Aranın ardından çıkış peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2020 00:10

Süper Ligde geride kalan süreçte galibiyet alamayan sarı-lacivertliler, deplasmandaki müsabakayı kazanıp, yeni bir sayfa açmayı hedefliyor. Bugün saat 13.30’da başlayacak maçı, Abdülkadir Bitigen yönetecek.

Haberin Devamı

Ankaragücü, milli maçlar nedeniyle Süper Lige verilen aranın ardından, 5. haftanın açılış maçında bugün Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak. Çaykur Didi Stadı’nda saat 13.30’da başlayacak maçı Abdülkadir Bitigen yönetecek. Süper Ligde bir haftayı bay geçen, oynadığı üç maçta bir puan toplayan sarı-lacivertliler, deplasmanda kazanıp, sezondaki ilk galibiyetini almayı hedefliyor.
Gol yollarında sıkıntı çeken ve sadece ligin ilk haftasında rakip fileleri bir kez havalandırabilen MKE Ankaragücü, haftaya 1 puanla 20. sırada girdi.
Teknik direktör Stjepan Tomas yönetimindeki Çaykur Rizespor da sezona istediği başlangıcı yapamadı. Ligdeki ilk 4 maçında ikişer yenilgi ve beraberlik alan Karadeniz ekibi, 2 puanla 18. sırada yer alıyor.

Aranın ardından çıkış peşinde


5 MAÇTIR DEPLASMANDA KAYBETMİYOR

Ankaragücü, Rize’de konuk olduğu son 12 Süper Lig maçının sadece birini kazandı. (8 yenilgi - 3 beraberlik) Ankaragücü, bu karşılaşmaların yarısında gol atamadı.
Çaykur Rizespor ile oynadığı son Süper Lig maçını kazanan Ankaragücü, Ekim 2005’ten bu yana rakibini üst üste iki kere mağlup edemiyor.
Çaykur Rizespor, Ankaragücü’ne karşı yabancı teknik adamlar yönetiminde çıktığı son 5 Süper Lig maçını kazanamadı. Karadeniz ekibinin başında rakibini mağlup eden son yabancı çalıştırıcı Adolf Remy (Kasım 1988)
Geçen sezondan bu yana Süper Lig’de yer alan takımlar arasında galibiyetlerinin en büyük bölümünü iç sahada alan takım Çaykur Rizespor (yüzde 80, 8/10)
Çıktığı son 5 deplasman maçını kaybetmeyen ve Süper Lig’de devam eden en uzun serinin sahibi olan Ankaragücü (1 galibiyet - 4 beraberlik) daha uzun bir seriyi en son Aralık 1991’de yakalayabilmişti (2 galibiyet - 4 beraberlik)

İKİ MAÇTIR KALESİNİ GOLE KAPATTI

Süper Lig’de oynadığı son 11 iç saha maçında da gol atan Rizespor (toplam 18 gol), Ankaragücü filelerini havalandırması halinde kulüp tarihinin en uzun serisini yenilemiş olacak. (Eylül 2018 - Nisan 2019 arasında 12 maç)
Dış sahada oynadığı son 2 Süper Lig karşılaşmasında gol yemeyen Ankaragücü, üç maçlık bir seriyi en son Eylül 1983’te yakalamıştı.
Geçen sezon Çaykur Rizespor’un Ankaragücü’ne attığı üç Süper Lig golünün ikisinde Braian Samudio’nun payı vardı (1 gol - 1 asist)
Ankaragücü forması giyen Alper Potuk, Çaykur Rizespor deplasmanında çıktığı son Süper Lig maçında iki asist yaptı (Kasım 2016’da Fenerbahçe formasıyla)
İki takım arasında geçen sezon oynanan maçlarda, taraflar birer galibiyet aldı.

Kadrolar:

Çaykur Rize:

Haberin Devamı

Gökhan
Morozıuk
Emir
Meriah
Melnjak
Michalak
Yasin
Doğan
Fabrıcıo
Boldrın
Remy

Teknik Direktör: Stephan Tomas

Ankaragücü:

Haberin Devamı

Fredrich
Kitsiou
Pazdan
Erdi
Pinto
Paintsil
Lukasik
Diouse
Alper
Adzic
Börven

Teknik Direktör: Fuat Çapa

Hakem: Abdülkadir Bitigen
Stat: Çaykur Didi
Saat: 13.30
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!