Araç çetesine suçüstü yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Araç çetesine suçüstü yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2013 00:00

Ankara, İstanbul, İzmir ve Afyonkarahisar başta olmak üzere 16 ilde yapılan operasyonlarda, yurda kaçak yollardan sokulan 59 araca el konuldu. Araçların şase ve motor numaralarını değiştirerek sattıkları iddia edilen 26 kişi de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından getirilen iş makinesi, tır, otobüs ve lüks araçların şase ve motor numaralarını ağır hasarlı, çalıntı, hacizli araçların şase ve motor numaralarıyla değiştirerek, ithal edilmiş gibi gösterip satmaya çalıştıkları öne sürülen suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. Güvenlik güçlerinin, 8 aylık soruşturması sonucunda, Ankara, İstanbul, İzmir ve Afyonkarahisar başta olmak üzere 16 ilde farklı adreslerde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonlarda, 26 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 11 çekici, 19 römork, 2 kamyon, 7 otobüs, 20 otomobil, motor ve şase numaralarının değiştirilmesinde kullanılan çok sayıda numaratörle, bu işlemlerde kullanılan malzemeler, kimyasal maddeler, evrak tescil işlemlerine yarayan çok sayıda sahte belge, doküman ve fatura ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında resmi belgede sahtecilik, özel belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanmak, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet etmek ve tehdit” suçlarından adliyeye sevk edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!