Ara sonrası periyot zorlu

Güncelleme Tarihi:

Ara sonrası periyot zorlu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2020 14:59

Gençlerbirliği ve Ankaragücü, 5 haftalık süreçte, biri derbi olmak üzere 4 önemli maça daha çıkacak. Hem yönetimleri, hem teknik adamları, hem oyuncuları hem de taraftarı diken üstünde geçirecekleri bir dönem bekliyor.

Haberin Devamı

Süper Lige, milli maçlar nedeniyle ara verilirken, geride kalan 8 hafta Başkent ekipleri; Ankaragücü ve Gençlerbirliği için hayal kırıklığı içinde geçti. Her sezon olduğu gibi bu sezon başında da transfer yasağını maçların başlamasına kısa bir süre kala kaldırmayı başaran ve yenilenmiş kadrosu ile sezona giren Ankaragücü, geride kalan 8 haftalık süreçte 6 maç oynarken, topladığı 2 puanla son basamakta kaldı. Sarı-lacivertliler, bu süreçte bir maçı bay geçerken, Atakaş Hatayspor müsabakası da rakipteki çok sayıda pozitif vaka nedeniyle Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelendi. Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda, 2. Lig ekibi Kocaelispor’a yenilerek elenen Ankaragücü, ligde şu ana kadar galibiyet alamayan tek takım konumunda kalırken, Galatasaray ve Fatih Karagümrük maçlarını da ekipteki pozitif vakalar nedeniyle farklı oyuncuları kullanarak oynamak zorunda kaldı.
Ankaragücü milli aranın ardından, 13. haftadaki derbi maçına kadar; Göztepe (d), Trabzonspor (i), Antalyaspor (d) ve Konyaspor (i) maçlarına çıkacak.

Ara sonrası periyot zorlu


GENÇLER’İN RAKİPLERİ DAHA DİŞLİ

Sezona Teknik Direktör olarak esik oyuncularından Mert Nobre ile başlayan, ancak 8. haftadaki Medipol Başakşehir maçındaki yenilginin ardından Brezilya asıllı Türk teknik adam ile yollarını ayıran Gençlerbirliği’ni, milli aranın ardından, Ankaragücü’ne oranla daha zorlu bir fikstür bekliyor. Harcama limitindeki daralma nedeni ile transfer döneminde ‘ekonomik’ adımlar atmak zorunda kalan kırmızı-siyahlılar, derbi mücadelesine kadar; Fenerbahçe (i), Kasımpaşa (d), Alanyaspor (i) ve BŞB Erzurumzspor ile (d) karşılaşacak. Ligde topladığı 5 puanla 19. sırada yer bulan Gençlerbirliği, Fenerbahçe maçından sonda Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Kırşehir Belediye ile mücadele edecek.
İki takım uzun süredir, iç saha maçlarını oynadığı Eryaman Stadı’nda galip gelememe gibi bir baskı yaşarken, milli ara sonrasındaki süreçte, hem yönetimleri, hem teknik adamları, hem oyuncuları hem de taraftarı diken üstünde geçirecekleri bir dönem bekliyor.

Haberin Devamı

KAPLAN EKİBİNİ KURDU

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde teknik direktörlük görevini üstlenen Mustafa Kaplan’ın yardımcıları belli oldu. Kaplan’ın yardımcılıklarını Tuncay Mocan, Burhan Akcan, Mehmet Varlıer ve Serkan Atak yapacak. Kulüp analiz sorumlusu Özgün Deniz Taşkın da ekibe destek verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!