AOÇ’deki hayvanlar Meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

AOÇ’deki hayvanlar Meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 16:44

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankapark çalışmalarının başladığı dönemde kapatılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanların akıbetiyle ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

Ankapark inşaatından etkilenmemeleri için Büyükşehir Belediyesi tarafından geçici olarak farklı illere gönderilen hayvanların sağlık durumu, sayısı, türü ve ne zaman geri getirilecekleriyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e verdiği soru önergesinde CHP’li Gök, “Daha sonra geri getirilecek denilerek hayvanlar yok edildi” iddiasıyla, şu soruları yöneltti:

* Kapatılan Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanların akıbeti ne olmuştur? Bu hayvanlar nereye gönderilmiştir?
* Hayvanat Bahçesi kapatılırken burada kaç tür ve kaç hayvan bulunmaktaydı? Bu hayvanların şu anda kaçı hayattadır? Hayatta olmayan hayvanların telef olma nedenleri nelerdir?
* Ankaralıların malı olan söz konusu hayvanlar, Ankara’ya yeniden ne zaman getirilecektir?

Haberin Devamı

NAKİL SIRASINDA ÖLENLERİN SAYISI?

* Hayvanat bahçesindeki hayvanların Ankara’dan başka illere nakli sırasında gerekli koşullar sağlanamadığı için önemli bir bölümünün telef olduğu ileri sürülmektedir. Nakil sırasında ölen hayvan sayısı ve türlerini açıklar mısınız?
* Ankara’ya yeni bir hayvanat bahçesi ne zaman kurulacaktır? Yeni bir hayvanat bahçesi kurmanın maliyeti ne kadardır? Bu maliyeti kim karşılayacaktır?

AVM’YE HAYVANAT BAHÇESİ İDDİASI

Öte yandan Mimarlar Odası Ankara Şubesi de, Nata Vega Alışveriş Merkezi’nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacağını iddia etti. Konuya ilişkin açıklama yapan Oda Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları söyledi:
“Önce hayvanların doğal ortamlarını bozuyorlar, yapılaşmaya açıyorlar; sonra AVM yaparak tüketim odaklı rant aracına dönüştürüyorlar. Hayvanları da bunun bir aracı haline getiriyorlar. AVM içerisinde doğal yaşam ve hayvanat bahçesi olmaz; bunu düşünmek akla ziyan bir durumdur. AVM, hayvanat bahçesinde maymun, kanguru, papağan gibi ‘küçük’ hayvanların yer alacağını belirtiyor. Büyükşehir Belediyesi, AOÇ’deki Hayvanat Bahçesi’ni Ankapark alanına yapacağı Temapark’ı bahane ederek kapatıyor. Şimdi de bir alışveriş merkezinde güneş görmeyen bir yerde hayvanat bahçesi yapımı ortaya çıkıyor. Bu hayvan haklarına aykırı olduğu gibi akıl dışı bir projedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!