ANODER: Taşınmaya karşı değiliz

Güncelleme Tarihi:

ANODER: Taşınmaya karşı değiliz
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 15:38

Ankara Oto Galericileri Derneği (ANODER) Başkanı İlkay Kalkan, kamuoyunda ‘Oto galericiler Ankara dışına taşınmaya karşı’ şeklinde söylem oluşturulduğunu savunarak bunun bir algı yönetme operasyonu olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Taşınmaya karşı olmadıklarını belirten Kalkan yaptığı açıklamada özetle şu ifadeleri kullandı: “Bizim uğraşımız şehir içinde kalmak değil, uygun koşullara sahip olan bir siteye taşınmak. Bizler taşınmaya karşı değiliz. Sadece 1 Mart 2016 tarihi itibari ile Ankaralı tüm galerici esnafının Ankara dışına taşınmasının mümkün olmayacağını kamuoyu ile paylaşarak bu zorlamanın galerici esnafının kepenk kapatmasına sebebiyet vereceğini dile getirdik. Zira mevcut oto galericiler sitesinin kapasitesi 550 iken Ankara’da bin 500 civarı galerici faaliyet göstermektedir.

BİN GALERİCİ AÇIKTA KALIR

Mevcut oto galericiler sitesindeki fahiş satış ve kira bedellerine rağmen orası tam kapasite ile çalışsa bile dışarıda kalan bin civarındaki galeri ne yapacaktır? Bu dışarıda kalan bin esnafın ekmek teknesinin kapanmamasının, çalışanları ile birlikte onbinlerce insanın ekmeği ile oynanmasının karşısındayız. Derdimiz gitmemek değil uygun koşullar sağlanır, sağlanmaz gitmek.ANODER olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda ikinci el otomobil alım satımı yapan Galerilerin 1 Mart’a kadar şehir dışına taşınması kararının yürütmesinin durdurulması kararı almak için İdare Mahkemesi’ne başvurmamızın sebebi de tamamen budur. ANODER İkinci Galericiler Sitesi’nin kurulması ile ilgili tüm görüşmeleri yapmış ve projesini hazırlanmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!