Anlaşma tamam imzalar hazır

Güncelleme Tarihi:

Anlaşma tamam imzalar hazır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2021 14:11

Kadroya katılması planlanan futbolcularla uzlaşı sağlandı ve işin resmiyete dökülmesi için geri sayım sürüyor. Listede tanıdık isimlerin yanı sıra kariyerine Türkiye’de devam edecek oyuncular da bulunuyor.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde yeni sezon hazırlıkları devam ederken, kadro organizasyonu ile ilgili çalışmalar da hız kazanmış durumda. Sarı-lacivertlilerde, geçmiş sezonlarda olduğu gibi transferi düşünülen isimlerle ön anlaşmalar sağlandı ve transfer tahtasının açılması bekleniyor. Yönetim, Beştepe’de daha önce forma giyen isimlerden; Moke, Scarione ve Canteros gibi isimlerin, transfer yasağına konu olan dosyalarını çözüme kavuşturmak için yoğun mesai harcıyor.
Ankaragücü’nün geride kalan sezonki kadrosunda bulunan yabancı oyunculardan, Joseph Paintsil ve Aliou Badji, kiralık oldukları ve sözleşmelerindeki süre dolduğu için takımlarına döndü. Sözleşmeleri biten Ante Kulusiç, Assane Diousse, Michal Pazdan, Ricardo Fredrich ve Saba Labjonidze de takımdan ayrıldı. Saba, Süper Lig ekiplerinden Atakaş Hatayspor ile anlaştı. Hırvat stoper Zvonmir Sarlija ise alacakları ödenmediği için sezon tamamlanmadan izin isteyip, ülkesine gitmişti.

OWUSU İLE 3 YILLIK KONTRAT İDDİASI

Ankaragücü’nde; Alper Potuk, İbrahim Akdağ ve Atakan Çankaya gibi tecrübeli yerli isimlerin yanı sıra; Şahverdi, Embiya, Ali Kaan, Alperen ve Berke gibi gençlerin; yabancı futbolculardan da Geraldo, Daniel Lukasik, Stelios Kitsiou, Tiago Pinto, Endri Çekici ve Törger Börven’nin sözleşmeleri sürüyor.
İdriz Voca’nın sözleşmesi, alacakları ödendikten sonra kulüp tarafından feshedildi. Kulüp, Kosovalı oyuncunun sözleşmesinde yer alan ‘takımın küme düşmesi halinde kulüp ya da oyuncu tek taraflı fesih hakkını kullanabilir’ maddesini işleme koydu.
Süper Lig takımlarından Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor’un kadrolarına katmak istediği Alper Potuk için alacaklarını yatıran Ankaragücü, oyuncunun kontratını tek taraflı fesih hakkının önüne geçti. Alper’in de son gelişmelerin ardından, “Ankaragücü’nü yeniden Süper Lig’e taşıyacağız” yönündeki açıklamaları, tecrübeli oyuncunun gelecek sezon da sarı-lacivertli formayı giymeye devam edeceği şeklinde yorumlandı.
Sarı-lacivertliler’in transfer çalışmaları kapsamında, Azerbaycan Ligi ekibi Karabağ’dan 24 yaşındaki forvet Owusu Kwabena’yı Başkente getirip sağlık kontrolünden geçirdiği, Gana basınında çıkan haberlerde yer aldı. Geçen sezon formasını giydiği Karabağ’da 39 maçta 9 gol atan Osuwu ile 3 yıllık anlaşma sağlandığı bilgileri de okuyuculara aktarıldı.

ŞAMPİYON KADRODA YER ALAN OYUNCULAR

Ankaragücü’nün, Hatayspor’dan kaleci Akın Alkan ve savunma oyuncusu Yusuf Abdioğlu, Tuzlaspor’dan sağ bek Erdem Özgenç, Keçiörengücü’nden Cem Ekinci, Bandırmaspor’dan İshak Çakmak ile de anlaştığı belirtiliyor. Hem Erdem, hem de Yusuf, Ankaragücü’nün şampiyon olan kadrosunda yer alan isimlerdi. Başkent ekibinin, Türkiye kariyerinde Konyaspor ve Malatyaspor formaları giyen Moryke Fofana için devrede olduğu belirtiliyor.
Ankaragücü’ne geçen sezonun başında gelen ve son bölümde sakatlığı nedeni ile forma şansı bulamasa da takımın en golcü isimlerinden olan Törger Börven’in sözleşme şartları da ortaya çıktı. Norveçli forvetin, Ankaragücü ile sözlemesi 2+1 yıllık. Oyuncu ikinci sezonunda 20 maçta forma giyerse, artı 1 yıllık opsiyon devreye giriyor. Börven’in, Ankaragücü’nden ayrılabilmesi 3 durumda mümkün görünüyor. Başka bir kulüp 200 bin Euro verirse kiralayabiliyor. Kiralık gittiği takımda da 20 maç oynarsa artı 1 yıllık opsiyon yine devreye giriyor, Börven, sonraki sezon yine Ankaragücü’nün oyuncusu oluyor. Diğer alternatifte ise Börven’in cebinden 1 milyon Euro vererek ya da bir kulübün 1,5 milyon Euro ödeyerek bonservisini alması gerekiyor.

Haberin Devamı

6 TEMMUZ’A KADAR İDMAN BEŞTEPE’DE

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, 2021-2022 sezonu hazırlıklarını sürdürüyor. Sarı-lacivertli ekip, kulübün Beştepe Tesisleri’nde teknik direktör Mustafa Dalcı yönetiminde günde iki antrenman yapıyor.
Yeni sezon hazırlıklarını 6 Temmuz’a kadar Beştepe Tesisleri’nde sürdürecek olan MKE Ankaragücü, daha sonra 9-19 Temmuz tarihleri arasında Kızılcahamam’da, ardından da 22 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında Bolu Gerede’de kamp yapacak.
Gerede’deki kampını tamamlanmasının ardından takım, 3 Ağustos’tan itibaren Beştepe Tesisleri’nde çalışmalarına devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!