Anlamlı günde ‘Güçlü’ coşku

Güncelleme Tarihi:

Anlamlı günde ‘Güçlü’ coşku
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 16:14

Sarı-lacivertliler, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde, gençlikle buluştu. Başkan, yönetim, teknik kadro ve oyuncular, okul törenine katılırken, yabancı futbolcuların 4’ü bir başka okulda beden eğitimi dersine girip, öğrencilerle maç yaptı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de bitime 3 hafta kala Süper Lig’e yükselmenin sevincini yaşayan MKE Ankaragücü Kulübü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı, farklı etkinlikler ve iz bırakan görüntülerle, güçlü, gururlu ve coşkulu bir şekilde kutladı.
Ankaragücü’nün Başkanı Faruk Koca, yönetim kurulu üyeleri, Teknik Direktör Mustafa Dalcı, oyunculardan kaptanlar Erdem Özgenç ve Yusuf Abdioğlu ile Yasin Güreler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Etimesgut’taki Cemil Meriç Anadolu Lisesi’nde öğrenciler ile bir araya geldi.
Lise bahçesinde yapılan törende; okul müdürü ve öğretmenler, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaparken, okulda derece alan öğrenci de şiirini okudu.
Atatürk’ün gençliğe hitabı ve gençliğin Ata’ya cevabının ardından, okul öğrencilerinin hazırladığı yöresel kaşık oyunu sergilendi ve başarılı öğrenciler ödüllendirildi.
Etkinlik, MKE Ankaragüçlü konuklara plaket sunulması, pasta kesimi ve müzik etkinlikleri ile sürdü.

BAŞARI İLE HEPİMİZİN GÖĞSÜ KABARDI

Cemil Meriç Anadolu Lisesi’ndeki etkinliğe, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de katıldı.
Sarı-lacivert bayraklar ve balonlarla süslenen okuldaki etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Enver Demirel, gençlerin bayramını kutlayıp, “Başkentimizin en güçlü takımı, zorlu maratonda başarılı olup bir yıl aradan sonra Süper Lig’e çıktı ve hepimizi gururlandırdı. İnşallah önümüzdeki sezon Süper Lig’de göstereceği mücadele ile göğsümüzü kabartacaklar. İnşallah şampiyon da olacağız. Başarıda emeği geçenleri kutluyorum. Başkent olarak her alanda başarılı olup, büyük mutlulukları birlikte coşkuyla yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ANKARA’NIN AYAZINDA SEVDİK BU TAKIMI

Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, gençlerle bir arada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını vurgulayıp, şunları söyledi:
“Camianın beklediği sonucu elde ederek Süper Lig’e yükseldik. Ankara’ya ve Ankaragücü’müze hayırlı olsun. Hani, kamyonların arkasında bir yazı vardır, ‘Ben İstanbul’un yazında değil, Ankara’nın ayazında sevdim seni’ diye. Bugün soğuk bir Ankara günü, ancak Ankaragücü aşkı hiçbir şeye değişilmez. Önümüzdeki sezon Süper Lig’de oynayacağımız ilk maçımıza buradaki bütün öğrencileri ve öğretmenleri davetlim olarak stada bekliyorum.”
Sarı-lacivertlilerin Teknik Direktörü Mustafa Dalcı ise öğrencilerin bayramını kutlayıp, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bir spor adamı olarak gününüzü yürekten kutluyorum. Spor, mutlaka hayatınızın içinde olsun” diye konuştu.

BAŞKAN FARUK KOCA ŞÖLENE DAVET ETTİ

Haberin Devamı

Ankaragücü Kulüp başkanı Faruk Koca, başkentlileri yarın yapılacak şampiyonluk şölenine davet etti.
Sanatçılar; Demet Akalın, Tolga Duman, Evren Deka, Ahiyan ve Mustafa Daş’ın sahne alacağı ve 19 Mayıs Stadı alanında yapılacak kutlamanın Ankaragücü’nün büyüklüğüne yakışacağını ifade eden Faruk Koca, şampiyonluk mutluluğunu birlikte yaşamak istediklerini söyledi.
Koca, “Önce Ankaragücü camiasını, sonra Ankara’da yaşayan herkesin bu coşkuya katılmasını bekliyoruz. Gelsinler, bu mutluluğu birlikte yaşayalım, birlikte eğelenelim. Ankaragücü kulübü ve taraftarının ne kadar büyük olduğunu göstersinler” dedi.
Kutlama, Aktepe Stadı’nda, Keçiörengücü ile saat 16.00’da oynanacak sezonun son maçının ardından, saat 19.10’da, 19 Mayıs Stadı alanında başlayacak.

Haberin Devamı

SALONDA KEYİFLİ FUTBOL MÜSABAKASI

Ankaragücü kulübünün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili yaptığı bir başka etkinlik, Hasan Ali Yücel Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleşti.
Kulüp tarafından hazırlanan videoda, teknik direktör Mustafa Dalcı ile oyunculardan; Aatıf Chahechouhe, Gyhas Zahid, Geraldo ve Gregory Ariyibi yer aldı.
Beden Eğitimi dersi sırasında salona giren Ankaragücü oyuncuları, öğrencilerle futbol oynadı. Aatıf ve Ariyibi beyaz, Gereldo ve Zahid ise çubuklu formalarla mücadele eden takımlarda yer aldı. Salonda bir anda Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı ve oyuncuları görünce şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, çok mutlu olurken, unutulmaz bir hatıra yaşadı. Sahadaki öğrenciler kadar tribünlerdekiler de farklı bir heyecana ortak oldu. Öğrenciler, maç bitiminde oyuncularla bol bol öz çekim yaptı.

EN BÜYÜK MİRAS SİZSİNİZ

Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, şunları söyledi:
“Geleceğin mimarları siz gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayram’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor ve selamlıyorum. Sizlerin; bilgili, kendine güvenen, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetişmeniz, geleceğe bırakacağımız en büyük mirastır. Bugün geldiğimiz nokta, yarın sizlerin eserleriyle daha da ileriye taşınacaktır. Bundan hiç kuşku duymuyorum.”

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERİN BEŞTEPE ZİYARETİ

Ankaragücü, ligin son haftasında derbide karşılaşacağı Keçiörengücü maçı hazırlıklarını Beştepe’deki tesislerde sürdürürken, antrenmanda öğrenci konuklar vardı. Sarı-lacivertli ekibi, 2 ayrı okuldan gelen öğrenciler ziyaret etti.
Önce, Osem Otizm Spor Okulu’nun sporcuları antrenmanı izlerken, takımı tebrik ederek son maç öncesinde başarılar dilediler.
Sonraki ziyaret ise Mamak Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencilerinden geldi.
Öğrenciler, Teknik Direktör Mustafa Dalcı ve futbolcuları, Süper Lig’e yükselmeleri nedeniyle tebrik ederken, son maçta kendilerine başarılar diledi. Antrenman öncesi Mustafa Dalcı’ya çiçek veren öğrenciler, idman bitiminde de futbolcularla hatıra fotoğrafları çektirdi.

GENÇLER’DEN KUTLAMA MESAJI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Kulübü de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı resmi sitesinden yayınladığı mesajla kutladı. Yayınlan paylaşımda; “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yüceltecek olan sizsiniz”
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun” ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!