Ankara'yı özleyen Şempaze Davut firar etti

Güncelleme Tarihi:

Ankarayı özleyen Şempaze Davut firar etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2013 01:04

Temapark çalışmalarından etkilenmemeleri amacıyla Ankara’dan Kayseri’ye gönderilen şempazelerden biri, kapısı açık unutulan kafesinden çıkmayı başararak, firar etti.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Temapark çalışmaları nedeniyle Kayseri’ye gönderdiği şampaze, hayvanat bahçesinden firar etti. Açık unutulan kapıdan kaçan ‘Davut’ isimli 15 yaşındaki erkek şempanze, hayvanat bahçesinden dışarı kaçtı. Firari şempanze, hayvanat bahçesi görevlileri tarafından kısa sürede uyuşturularak yakalandı. Şempanzenin Hayvanat Bahçesi’nden firarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, firar eden şempanzenin, Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’nden arkadaşı ‘İdris’ ile birlikte getirildiğini ve diğer maymun cinsi hayvanlarla birlikte kendilerine ayrılan bölüme yerleştirildiğini kaydetti. Yetkililer, “Meraklı ve aşırı hayvan sevgisi taşıyan bir vatandaşımızın, bakıcıların geçtiği koridorun sürgünü açtığını ve bu fırsatı değerlendiren Davut’un da dışarı çıkarak firar olayının gerçekleştiğini düşünüyoruz. Firar olayı gerçekleşir gerçekleşmez, hayvanat bahçesindeki veteriner, bakıcı ve görevli arkadaşlarımız, hemen olaya müdahale ettiler ve hayvanat bahçemizin hemen dışında şempanzeyi yakaladılar” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

İSİMLERİ DEĞİŞTİ

Hayvanat bahçesinden kaçmayı başaran ‘Davut’ isimli şempazenin adı olayın ardınadn ‘Neşeli’ olarak değiştirildi. Yetkililerce yapılan açıklamada, şöyle dendi:
“23 Ekim Çarşamba günü öğleden sonra meraklı ziyaretçilerden birinin bakıcı koridoruna girerek şempanzenin bulunduğu barınağın kapısının kilidini açması üzerine 2 şempanzeden biri olan ve intibak safhasında olan ‘Neşeli’ barınak dışına çıkarak, firar etmiştir. Kısa süre içerisinde uyuşturucu iğne yapılarak bayıltılan ‘Neşeli’ bakıcıları tarafından tekrar barınağına götürülmüştür. Kısa süren firarı süresince hiç kimseye zarar vermeyen ‘Neşeli’, ziyaretçilerin ellerini öpmesiyle tanınan ve son derece zeki bir hayvandır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!