'Ankara’yı kurtarmak gerek'

Güncelleme Tarihi:

Ankara’yı kurtarmak gerek
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2024 16:59

Büyük Ankara Mitingi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Ankara yanımızda olduğu müddetçe yedi düvel karşımıza çıksa yıkar geçeriz” vurgusu yaparak, “Ankara daha fazla yavaşlamayı daha fazla ataleti kaldıramaz. Ankara'yı bir an önce kurtarmak gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Büyük Ankara Mitingi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla dün Başkent Millet Bahçesi’nde yapıldı. Mitinge 200 bin kişinin katıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ankara sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, kültür ve sanatıyla en önemlisi insanıyla ülkemizin parlayan yıldızıdır” dedi. Son 21 yılda başkent Ankara’da gerçekleştirdikleri çalışma ve projeleri de anlatan Erdoğan, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’a seslenerek, “Sen belediye başkanı olarak ne yaptın, senden duyalım? Çöp, çukur, çamur” ifadesini kullandı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Ankara’yı kurtarmak gerek

ANKARA, ÜLKEMİZİN PARLAYAN YILDIZI

Haberin Devamı

“Selçuklu'nun paylaşılamayan şehri, Osmanlı'nın emaneti, Cumhuriyet’in başkenti Ankara bir başka güzel. Sordum Ankara mitingimizde katılım ne kadar? 200 bin katılım var. Demek ki 31 Mart'ta bu katılım Ankara'da her şeyi değiştirecek. Ankara, bir bozkır kasabasıydı diyerek bu şehri küçümseyenler, onun gerisindeki parıltılı geçmişten habersizler. Ne diyor o güzel marşta, ‘Ankara Ankara güzel Ankara, seni görmek ister her bahtı kara, senden yardım umar her düşen dara.’ Bu şehir sadece devletin merkezi sıfatıyla sahip olduğu kamu gücünden ibaret değil. Bunun yanında Ankara sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, kültür ve sanatıyla en önemlisi insanıyla ülkemizin parlayan yıldızıdır.

Ankara’yı kurtarmak gerek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan ile sahneye çıkarak vatandaşları selamladı.

ANKARA DAHA FAZLA YAVAŞLAMAYI KALDIRAMAZ

Allah'ın izniyle Ankara Türkiye Yüzyılı'nın inşasına hazır. Ankara yanımızda olduğu müddetçe yedi düvel karşımıza çıksa yıkar geçeriz. Mevcut Ankara Belediye Başkanı şu beş yılda ne yaptı? Yollarımızın hali ortada. Çöp, çukur, çamur. Beş yıl boşuna geçti. Şehrin gerilediğini görüyoruz, biliyoruz. Ankara daha fazla yavaşlamayı daha fazla ataleti kaldıramaz. Ankara'yı bir an önce kurtarmak gerekiyor. Onun için 31 Mart çok önemli. Ankara'yı hizmet vermeyenlerden kurtarma vakti geldi. Bu şehirde hizmet ve eser çağını yeniden çok güçlü şekilde başlatmak istiyoruz.

Haberin Devamı

Ankara’yı kurtarmak gerek

BELEDİYE BAŞKANI OLARAK NE YAPTIN, SENDEN DUYALIM?

Ankara’ya son 21 yılda, bunu Yavaş'a da sorun sen ne yaptın, 1 trilyon 91 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık Ankara’ya. Biz buyuz, eser siyaseti bu. Faaliyete geçirdiğimiz 12 yeni üniversite ile toplamda 21 yükseköğretim kurumuna ulaşıp Ankara’nın eğitim şehri ünvanını güçlendirdik. Hizmete açtığımız yaklaşık 30 bin kişilik yurtlarla, 133 spor tesisiyle gençlerimize sahip çıktık. Ankara'yı sağlığın başkenti haline getirdik. TOKİ kanalıyla yapıp teslim ettiğimiz 87 bin 513 konuta, 6 bin 523 konut daha ekliyoruz. Ankara’da 23 millet bahçesi projemizden 13'ünü tamamladık. Ankara-Niğde otoyolunu tamamlayıp hizmete sunduk. Ankara-Akyazı otoyolunun proje çalışmalarına başladık. Ankara-İzmir hızlı tren hattının inşası sürüyor. Başkent rayı Yenikent'e kadar uzatıyoruz. Toplam yedi istasyonlu Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metro hattını yatırım programına aldık, yakında ihalesine çıkacağız. Ankara YHT Garı-Etlik Şehir Hastanesi-Ovacık metro hattının etüt projesini hazırlamaya başlıyoruz. Sincan-Çayyolu metrosunu birleştirmeyi planlıyoruz. Yaptığımız yatırımlarla Ankara'nın içme suyunun garanti altına aldık. Son 21 yılda hayata geçirdiğimiz yatırımlarla Ankara’yı savunma sanayiinin merkezi haline getirdik. Sen belediye başkanı olarak ne yaptın, senden duyalım? Çöp, çukur, çamur.”

Haberin Devamı

'YAPTIĞIMIZ ESERLERE YAVAŞ'IN HAYALİ YETİŞMEZ'

Ankara’yı kurtarmak gerek

Büyük Ankara Mitingi’nde konuşan AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok ise “Ankara’nın heba olan yıllarını ne yapacağız? Yavaş’tan sonra ok gibi biri lazım. Kaybolan yıllarımızı telafi edebilmek için çok hızlı çalışmamız lazım. İlçe belediyelerimiz, büyükşehir belediyesinin yapamadığı hizmetleri yapmış. Ankara’mızın beş yılı boş yıl oldu. Altınok nedir, Altınok proje bankasıdır. Proje ilklerin belediyesi. 1994 Keçiören’de belediye başkanı seçildiğimizde Keçiören Ankara’mızda en çok gecekondusu olan ilçemizdi. Ama şu an dünyada örneği olmayan bir belediyecilik hikâyesi ve destanıdır. Bizim yaptığımız eserlere Yavaş'ın hayali yetişmez. 31 Mart'tan sonra Ankara'da emeklilerimize ulaşım saatsiz, sınırsız, ücretsiz olacak. Aynı zamanda üniversite öğrencilerine ulaşım yine ücretsiz olacak. Ankara'nın köylerini Avrupa'nın köyleri gibi yapacağız. Uzaya astronot gönderdik, Ankara'da 21’inci asırda hala suyu kanalizasyonu olmayan köyler var. Ankara buna layık değil. Ankara tarımın da başkenti olacak. Mazot desteğimizi 100 litreden 500 litreye çıkaracağız. Köylerde su aboneliğinden para almayacağız. Seçim yaklaştıkça anketleri görenler yalan, çamur ve iftira siyasetine soyunuyorlar. Yavaşlayan Ankara'nın artık hızlanma zamanı. Ankara'nın sorunlarına AK Parti neşter vuracak” diye konuştu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!