Ankara’nın sembol hayvanları tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın sembol hayvanları tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2021 17:49

ABB, kentin önemli sembolleri arasında yer alan ve nesli tehlike altında olan Ankara tavşanı, Ankara keçisi, Ankara güvercini, Ankara kedisi ve Ankara arısının tanıtılması amacıyla Kızılay 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Meydanı’nda stant kurdu.

Haberin Devamı

Vatandaşlar keçiden kediye Ankara’nın değerlerinin tanıtıldığı stantlarda hayvanlara büyük ilgi gösterdi. Bugün de devam edecek etkinlikle ilgili ABB yetkilileri, “Nesli tehlike altında olan Ankara’ya özel Ankara keçisi, Ankara güvercini, Ankara tavşanı, Ankara arısı ve Ankara kedisi Ankaralı hemşehrilerimize tanıtılıyor” dedi.

Ankara’nın sembol hayvanları tanıtıldı


TERMAL POTANSİYELİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

ABB, Ankara Politikalar Merkezi iş birliğiyle, ‘Ankara’da Termal Turizm’ konulu bir toplantı düzenledi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, Sheraton Otel’deki toplantıda sektör temsilcileri ve büyükelçilerle bir araya geldi. Başkent’te termal turizm potansiyelinin gelişmesi ve tanıtılmasını hedeflediklerini belirten Yavaş, “Sağlık hizmetlerinin önemli bir bileşeni olan termal potansiyelini daha da geliştirmek ve uluslararası iş birliği içerisinde bu imkânları yurt dışında da tanıtmak istiyoruz. Hem Türkiye hem Ankara olarak maden kaynakları açısından potansiyelimizin çok düşük bir potansiyelini kullanıyoruz. Sağlık ve turizm alanında da hak ettiği yere gelmesi için tüm paydaşlarımız ile çalışmaya devam edeceğiz.”

Ankara’nın sembol hayvanları tanıtıldı


BAŞKENT KART’LA KÖMÜR YARDIMI

ABB, ihtiyaç sahiplerine kömür yardımını Başkent Kart üzerinden yapacak. Başkan Yavaş, sosyal medya hesabından, “Kapı kapı kömür dağıtma devri Ankara’da sona erdi. 28 bin 609 ihtiyaç sahibi ailenin Başkent Kart’larına kömür alımına özel 2 bin 150’şer liradan toplamda 61 milyon 509 bin 350 lira yatırdık” bilgisini paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!