Ankara’nın sanat iklimine renk kattı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın sanat iklimine renk kattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2019 16:03

Hacettepe Üniversitesi’nin düzenlediği üç günlük KampüSanat Festivali, önceki gün öğrenci ve akademisyenlerin konteyner alanından Atatürk Anıtı’na yürüyüşüyle başladı. Bugün sona erecek olan festivalin açılışında konuşan Rektör Haluk Özen, “Hacettepe Üniversitesi, Ankara’nın sanat iklimine bir renk katmaya çalışıyor” dedi.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi’nin Beytepe kampüsünde, Ankaralıları üç gün boyunca sanatla buluşturmak için kapılarını açan KampüSanat Festivali, renkli görüntülere sahne oluyor.
Rektör Prof. Dr. Haluk Özen, üniversitelerin, herkesin yüzünün güldüğü, birlikte bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşadığı yerler olması gerektiğini belirterek, festivalle ilgili şunları söyledi:
“Hacettepe Üniversitesi, Ankara’ya ve ülkeye olan borcunu ödemeye çalışıyor. Ankara’nın sanat iklimine bir renk katmaya çalışıyor. Onun için bu etkinliğe özellikle Ankaralıları da davet ettik.”

Ankara’nın sanat iklimine renk kattı

Anfi duvarlarının tuvale, otobüs duraklarının sahneye dönüştüğü KampüSanat Festivali’nde ayrıca arkeolojik kazılar, tiyatro gösterileri, film gösterimleri ve sanatçılarla söyleşilere kadar birçok etkinlik düzenleniyor.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERE KAZI ALANI

Hacettepe Üniversitesi’nde oluşturulan arkeolojik kazı alanı, lisans öğrencilerine ilk kazı deneyimini yaşatmanın yanı sıra ilk ve ortaokul öğrencilerini de arkeolojiyle tanıştırıyor. Beytepe kampüsünde kurulan ve KampüSanat Festivali kapsamında açılışı yapılan arkeolojik kazı alanı, lisans öğrencilerine uygulamalı ders yapma olanağı da sağlıyor. Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sevinç Günel, bu yılki temanın ‘Hitit arkeolojisi’ olduğunu kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!