Ankaralılardan büyük kan desteği

Güncelleme Tarihi:

Ankaralılardan büyük kan desteği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2017 01:00

Kızılay’daki kan stoklarının sert geçen kış koşulları nedeniyle azalması üzerine Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın, Türkiye’ye yaptığı kan bağışı çağrısına vatandaşlar kayıtsız kalmadı.

Haberin Devamı

Başkentliler, Kızılay’ın kan bağışı çağrısına, rekor katılımla yanıt verdi. 4 Ocak Çarşamba günü Türkiye genelinde 13 bin 241 ünite kan bağışı gerçekleştirilirken, 5 Ocak Perşembe günü ise 12 bin 248 ünite kan bağışı yapıldı. Çağrı öncesi günde 4 bin 500-5 bin civarında olan kan bağışı rakamları Kızılay Genel Başkanı Kınık’ın çağrısı üzerine rekor düzeye çıktı. 5 milyon nüfusa sahip Başkent Ankara ise Kızılay’ın çağrısı üzerine kan merkezlerine akın etti. Ankaralılar 4 Ocak’ta 859, 5 Ocak’ta ise 796 olmak üzere toplam bin 655 ünite kan bağışlayarak Kızılay’a destek oldu. 15 milyonluk İstanbul ise 4 Ocak’ta 2 bin 69, 5 Ocak’ta ise bin 742 ünite olmak üzere toplamda 3 bin 811 ünite kan bağışladı. Ankara, nüfusa oranla kan bağışında 15 milyonluk İstanbul’u geride bıraktı. 

Haberin Devamı

DUYARLILIĞI DEVAM ETTİRELİM

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türkiye’nin Kızılay’ın çağrısına anında cevap verdiğini belirterek, “Kızılay Türkiye’nin en güçlü markalarından biri olduğunu gösterdi. Ülkenin her kesimi Kızılay ismi etrafında anında birleşti. Kan bağış rakamları çağrımızdan sonra bir önceki günün 2 katının üzerine çıktı. Alarm durumana gelen kan stoklarımız son iki günde 27 bin ünitenin üzerine çıkarak olması gereken rakama doğru yaklaştı. Tüm milletimize bu duyarlılığı bir süre daha devam ettirmelerini rica ediyoruz. Hatta sürekli kılmalarını bekliyoruz. Zira kan uzun süre saklanabilen bir tedavi aracı değil maalesef. Bizim kızılay olarak hergün yaklaşık 10 bin ünite kan toplayıp, testlerin yapıp, hastanelere ulaştırmamız gerekiyor ki milletimiz kan ihtiyacı duymasın” diye konuştu.

TÜSİAV’DAN KAN BAĞIŞINA DESTEK ÇAĞRISI

Kızılay’ın kan bağışı çağrısına Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV)’ndan da destek geldi. TÜSİAV Yönetim Kurulu Başkanı Veli Sarıtoprak, ülkede yaşanan menfur saldırılar sebebi ile kan ihtiyacının arttığına işaret ederek, “Kan anlık değil sürekli bir ihtiyaçtır“ dedi. TÜSİAV Verimlilik Platformu Başkanı Kutlu Tamay ise, “TÜSİAV olarak her zaman vatanımızın, milletimizin, bayrağımızın yanında yer aldık. Bu anlamda verilen mücadele her ne ise kan bağışındaki mücadelemizde öyle olmalı. Tüm vatandaşları Kan Bağışı yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!